Jedničky českého aerobiku se pokusí obhájit tituly mistrů světa z minulého roku

Letos na šampionátu v Praze!

Aerobiková elita z celého světa se sjede 21. – 25. října do Prahy, aby všem ukázala své nové propracované choreografie. Na startovní listině je zapsáno více než 1200 závodníků, a to z 16 zemí. Mezi kandidáty na medaile patří beze sporu také čeští obhájci titulů z loňského MS v Bělehradě. Akci pořádá mezinárodní sportovní federace FISAF International ve spolupráci s FISAF.cz a nově také pod záštitami Ministerstva financí, MŠMT, Magistrátu hlavního města Prahy a České unie sportu.

„Český svaz aerobiku a fitness se stal loni naším členem a to, že se jim povedlo uspořádat Mistrovství světa v České republice, je úžasné. Organizaci MS dostali na starost na poslední chvíli, což je pro každého pořadatele takové velké akce složitá situace. Proto jsme neváhali mistrovství podpořit“, vysvětluje záštitu České unie sportu její předseda Miroslav Jansta.

Kromě tradičních aerobikových velmocí, jako je Rusko, Austrálie, Belgie nebo Holandsko se mohou diváci těšit na choreografie z exotických zemí, jako je například Jihoafrická republika, Maroko či Nový Zéland. Českou republiku bude reprezentovat 350 závodníků v devíti kategoriích.

 

A kdy si můžete prohlédnout hlavní favority?

Mistryně ČR Tereza Tydlitátová, její trio z klubu Corridoor a další české závodnice (Tamara Jiříková, Kristýna Zahradníčková) budou k vidění v úterý, ale hlavně ve středu mezi 15 a 17 hodinou na ploše při tréninku. První kolo závodu absolvuje Tydlitátová mezi 11:30 – 13:30. V tomto čase by měla vystupovat jak mezi ženami, tak v triích. Druhé kolo jí čeká mezi 15:15 - 16:15 téhož dne. Do pátečního finále postupuje pouze 6 nejlepších a Tereze i dalším českým jedničkám fandíme, aby byly mezi nimi. Finále trií se bude konat od 20:35, následovat bude finále žen.

Australská špička a velká konkurentka Tydlitátové Allira Bull bude trénovat na ploše ve čtvrtek ve 12:00 hodin. Závodit bude ve stejných časech jako naše česká favoritka. V triích budou české sestavě pravděpodobně nejvíce konkurovat belgické závodnice. Australanky nás mohou ohrozit hlavně v kategorii žen a fitness aerobic.

Ti nejexotičtější závodnici nastoupí v pátek v základním kole v kategorii Hip hop. Představí se zde například Maroko nebo Jižní Afrika, což jsou favorité v těchto tanečních kategoriích. Základní kolo začíná v 9:00 hodin, druhé kolo se koná v sobotu a na něj bude navazovat finále.

Fotografie zaslala Linda Čtvrtečková, Roman Hrůza Agency, s.r.o. - děkujeme.

Jedničky českého aerobiku se pokusí obhájit tituly mistrů světa z minulého rokuJedničky českého aerobiku se pokusí obhájit tituly mistrů světa z minulého rokuJedničky českého aerobiku se pokusí obhájit tituly mistrů světa z minulého roku

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka