Jaro i Lázeňský speciál Po česku už pomalu ale jistě klepou na dveře

Agentura CzechTourism ve spolupráci s Českým rozhlasem 1 – Radiožurnál připravila na jarní měsíce letošního roku první Lázeňský speciál Po Česku. Od 19. 3. do 5. 6., vždy v sobotu a v neděli ve 13:10 moderátor Václav Žmolík provede posluchače po dvanácti známých i méně známých lázních Čech, Moravy a Slezska, českých a moravských lázeňských místech, které určitě stojí za návštěvu.

Lázeňský speciál postupně představí Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Františkovy Lázně, Jáchymov, Bechyni, Třeboň, Poděbrady, Lázně Bělohrad, Luhačovice, Teplice nad Bečvou, Jeseník a Velké Losiny.

Reportáž z každého místa budou vždy doprovázet soutěžní otázky, posluchači mohou vyhrát nejenom věcné ceny, věnované agenturou CzechTourism, ale zejména víkendové pobyty se stravováním , ubytováním a procedurami pro 2 osoby, které věnovaly lázeňské společnosti působící ve zmiňovaných místech.

Lázně a wellness jsou dnes již běžnou součástí zdravého životního stylu mnoha obyvatel České republiky a nepřitahují zdaleka jen seniory či rekonvalescenty. České lázně nezůstávají pozadu a novým trendům se přizpůsobují. V silné evropské konkurenci však získávají výhodu hlavně díky tradici a využívání přírodních léčivých zdrojů ve spojení s kvalitní lékařskou péčí.

České lázně se předhánějí ve škále nabízených procedur, od těch nejklasičtějších a nejpopulárnějších typu minerální koupel, rašelinový zábal nebo klasická masáž, kterou jistě  klienti ocení, Lázně nabízejí také netradiční exotické procedury, např. zábal v banánových listech, koupel s esencí z čajové růže, masáž lávovými kameny, čokoládovou nebo medovou masáž, ayurvédu, shiatzu, trénink tai-či a mnohé další.

Velký počet lázeňských zařízení dnes prochází rekonstrukcí budují se v nich nová wellness a aqua centra ideální třeba pro rodiny s dětmi.

Do lázní se nejčastěji jezdí na krátkodobé pobyty – víkend, prodloužený víkend, týden. Pro ty, kteří mají volno i mimo víkend jsou určeny motivační nabídky řady zařízení – krátkodobé pobyty např. od neděle do čtvrtka, za příznivější ceny, než v obvykle exponovaných dnech volna.

Cena wellness programů, sportovních, relaxačních a antistresových balíčků se pro samoplátce pohybuje zhruba od 1 500,- Kč za dvoudenní do cca 25 000,- za čtrnáctidenní pobyt. Týdenní pobyt v lázních stojí v průměru 6 až 8 000,- Kč, přičemž celková cena obvykle zahrnuje ubytování v lázeňském zařízení, stravování nejčastěji formou polopenze a několik procedur, případně dalších doplňkových (sportovních, kulturních) aktivit denně. Pro cenu je také určující výběr lázeňského zařízení.

Pobyt v lázních si dnes může dovolit prakticky každý neboť zde může nalézt ubytování nejrůznějšího typu a standardu, od luxusních pětihvězdičkových po cenově dostupné hotely a rodinné penziony.

Ani milovníci dobré a kvalitní gastronomie neodjedou z lázní zklamaní. Samozřejmě, pokud zrovna nejsou na lázeňské dietě. Delikatesy domácí i zahraniční kuchyně uspokojí i ty nejnáročnější mlsné jazýčky.

Lázeňský speciál Po Česku uslyšíte od 19. 3. do 5. 6. vždy v sobotu a v neděli ve 13.10 hod. na Radiožurnálu.

Jaro i Lázeňský speciál Po česku už pomalu ale jistě klepou na dveře

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka