Jakou péči poskytnout svému tělu během saunování?

Milujete ten pocit dokonalého relaxačního zážitku, kdy horký vzduch v sauně prostupuje celým vaším tělem? Zavřete oči, zcela si vyprázdníte svou mysl a jen intenzivně vnímáte horký vzduch doplněný o příjemné vůně esenciálních olejů. Tichá hudba vás ukolébává a vy se cítíte jako znovuzrození! Esenciální oleje mají ve světě saunování své nezastupitelné místo, pozitivně ovlivňují lidskou duši, emoce a zdraví.

Pouhých pár kapek navodí příjemnou relaxační atmosféru a povzbudí nejen vaši psychiku, ale i očistné tělesné procesy.

Éterické oleje při saunování

Esenciální oleje se působením tepla postupně odpařují, intenzivně stimulují mozkové centrum a podporují obranyschopnost. Je velmi důležité, aby byl olej kvalitní a 100 % přírodní, protože je vnímán celým naším tělem a ovlivňuje jej. Vyvarujte se proto olejům syntetickým, tedy chemicky vyrobeným, které nemají žádné pozitivní účinky.

Vybírejte jen takové esenciální oleje, které jsou vaším smyslům příjemné. Doporučujeme také volit esenciální oleje dle konkrétních účinků na vaše tělo a mysl. Mohou pomoci při dýchacích potížích, podporovat koncentraci a příznivě působit při migrénách. Dokáží tělo příjemně povzbudit i uvolnit a některé esenciální oleje mohou mít až afrodiziakální účinky.

Na rýmu, stres i romantiku - jaký esenciální olej si vybrat?

Značka Salus nabízí velkou škálu kvalitních 100% přírodních esenciálních olejů, které pozitivně působí na naši mysl a tělo. A na co se jaké esenciální oleje hodí? Pro povzbuzení použijte například esenciální oleje litsea cubeba, pomeranč, mandarinku či grep. Chcete-li se zklidnit a ulevit od stresu, pomůže vám levandule, rozmarýna, meduňka nebo růžové dřevo. Jste-li nachlazení nebo máte oslabenou imunitu, sáhněte po borovici, eukalyptu, mátě peprné nebo jedli. Pro navození romantické atmosféry, zvolte esenciální oleje s afrodiziakálními účinky, např. ylang ylang, pačuli nebo santalové dřevo.

Rady a tipy během saunování

Sauna je skvělé místo, které velmi dobře pečuje o vaši krásu. Tělo se během saunování zbavuje nečistot, a díky tomu pokožka zůstává zdravější a silnější. Účinek sauny je vhodné ještě podpořit speciální extra výživnou kosmetikou. Nechte se inspirovat dalšími tipy české značky Saloos, předního výrobce aromaterapeutické biokosmetiky:

Ještě než vstoupíte do sauny…

Před vstupem do sauny je důležité svou pokožku důkladně očistit a připravit ji na hloubkovou očistu, která probíhá během samotného saunování. Sprchové oleje Saloos jemně odstraňují pot i nečistoty, pokožku hydratují a zvláčňují bez nadměrného odmaštění.

Ulehčete své pokožce

Novým trendem v saunování je pořádání tzv. saunových ceremoniálů. Jejich součástí jsou i peelingové procedury, s jejichž pomocí si promasírujete pokožku a současně odstraníte odumřelé buňky. Pokožka tak bude vláčnější, vitálnější a hladší. Pro svůj saunový rituál si můžete vybrat ze čtyř druhů bio tělových peelingů značky Saloos.

I vlasy potřebují péči

Účinky saunování jsou skutečně báječné, ne však pro vaše vlasy. Horko jim příliš neprospívá, vysušují se a lámou. Dopřejte jim patřičnou péči a regeneraci pomocí 100% čistého bio Kokosového oleje Saloos. Vaše vlasy tak získají potřebnou výživu a odmění se vám svým zdravým a lesklým vzhledem. Zejména během saunování je kokosový olej ideálním a doporučovaným prostředkem pro vlasový zábal.

Fotografie poskytla Laďka Petrjánošová, Salus/Saloos, M+H,Míča a Harašta, s.r.o. - děkujeme

Jakou péči poskytnout svému tělu během saunování?Jakou péči poskytnout svému tělu během saunování?Jakou péči poskytnout svému tělu během saunování?Jakou péči poskytnout svému tělu během saunování?Jakou péči poskytnout svému tělu během saunování?

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka