Jak se cítit na horách v zimě bezpečně?

To se dozvíte od záchranářů z horské služby v Galerii Harfa.

Zima už klepe na dveře a s ní přichází doba zimních sportů. Mnozí z nás se vydají do hor, kde se budou věnovat třeba sjezdovému lyžování nebo jízdě na snowboardu. Hory ale bohužel neznamenají pouze radovánky, můžeme se na nich zranit nebo dokonce přijít o život. Jak předcházet neštěstím na horách a jak se na horách správně chovat, abychom na pobyt vzpomínali jenom v dobrém? Členové Horské služby ČR vysvětlí a názorně předvedou, jak na to, už tento pátek 22. listopadu od 9 do 19 hodin.

V rámci akce nazvané příznačně „Bezpečně na horách“ budou členové Horské služby ČR předvádět práci záchranářů, např. při uvolnění laviny nebo při zranění lidí v těžko dostupném terénu. V Galerii Harfa bude celkem 7 stanovišť. 5 z nich přiblíží zábavnou a naučnou formou, jak se na horách chovat tak, abychom předcházeli nebezpečím, která nás tam mohou potkat. Na dalších dvou stanovištích bude probíhat ukázka resuscitace a ukázka zastavení a ošetření masivního krvácení. Návštěvníci těchto dvou stanovišť se také dozvědí, jak postupovat při úrazech v horských oblastech.

 

K vidění bude i ukázka práce psovoda a práce při záchraně v Tyrolském traverzu, což je lano, které se používá jako přemostění (přelanění) místa, kam nevede přístupová cesta.

 

„Věříme, že přítomností členů Horské služby ČR v Galerii Harfa přimějeme co nejvíce našich návštěvníků, aby v horách zbytečně neriskovali a předešli nepříjemným zdravotním a jiným komplikacím,“ dodává Martina Tlustá, marketingová koordinátorka Galerie Harfa.

 

Zdroj fotografie Galerie Harfa, zaslala Denisa Kolaříková, Crest Communications a.s. - děkujeme.


Jak se cítit na horách v zimě bezpečně?

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka