Jacqueline Valente - skokanka jenž přijede na letošní High Jump

Každý z nás může být vzorem pro kohokoliv jiného

Na letošní ročník cliffdiverského závodu Desperados High Jump, dorazí premiérově i sympatická brazilka Jacqueline Valente. Ta si na začátku června 2014 odbyla premiéru v závodě Red Bull Cliffdiving Serie v Texasu. O tom jak na ní závod působil, co ví o České republice i jakou hudbu poslouchá čtěte v rozhovoru níže.

Na začátek se prosím představ. Kdo jsi a jak dlouho se věnuješ skákání do vody atd.

Jmenuji se Jacqueline a jsem z Brazílie. Je mi 28 let. Ke skákání do vody jsem se dostala přes gymnastiku. Bylo to hlavně kvůli pracovním příležitostem, které jsou s tímto sportem spojeny. Můj první kontakt přímo s cliffdivingem byl nedávno v Texasu v rámci závodů Red Bull Cliffdiving Serie, které se letos poprvé zúčastňují i ženy.

Jak dlouho se skákání věnuješ?

Se skákáním jsem začala v roce 2008. Nejdřív samozřejmě z menších výšek, maximum pro mě bylo skákat z deseti metrů. Přelom přišel až za tři roky potom. Poprvé jsem skákala až z dvaceti metrů.

Nedávno jsi závodila na závodě Red Bull Cliffdiving Serie v Texasu, kde poprvé závodily i ženy. Jaké to bylo?

Bylo to fantastické. Neuvěřitelná a nezapomenutelná atmosféra. Jsem šťastná, že jsem mohla být u toho a být součástí takového závodu. Už teď se těším na další. Skončila jsem na sedmém místě. Jsem také ráda, že jsem se rychle vzpamatovala z operace zraněného kolena. Věřím, že moje výkonnost půjde už jen nahoru.

Když skáčeš máš strach? Bojíš se?

Neřekla bych, že cítím strach. Je to takový zvláštní pocit. Vždy když skočím chci zase vylézt nahoru a skákat znova. Nabíjí mě to. Zkrátka miluju adrenalin.

Cliffdiving je extrémní a také nebezpečný sport. Existuje něco, čeho se bojíš a něco co bys neudělala?

Obecně to asi není žádný sport. Ale co vážně nesnáším jsou pavouci a žraloci. Hahaha.

Jak trénuješ?

Jako většina profesionálních skokanů účinkuji v různých vodních a divadelních šou. Takže trénuji hlavně v rámci toho. To, co vždy natrénuji do bazénu, pak vždy zkouším "na ostro" ze skály.

Potom co je možnost skákat z útesu v přírodě - trénuji skoky které se naučím v bazénu.

Už jsi někdy slyšela o akci Desperados High Jump?

Ano. Minulý rok mě kluci, kteří High Jump organizují zvali a já chtěla přijet. Bohužel jsem si ale před závodem zranila koleno, které potom muselo podstoupit operaci. Letos to konečně vyjde. Těším se. Je to prý vždycky super.

K Desperados High Jump patří i večerní party spojena s hudebními koncerty. Letošní hlavní hvězdou je dj set Stereo MCs. Jak jsi na tom s hudbou?

Nemám úplně vyhraněný hudební styl. Vlastně jde vždy o příležitost, při které hudbu poslouchám. O ten moment, jak to sedne. Je skvělá zpráva, že u vás budou hrát Stereo Mcs. Jsem ráda, že je uvidím. Znám hodně jejich písní. To je super zpráva. Těším se ještě víc! Na jejich vystoupení bych šla i samostatně.

Co se ti vybaví, když se řekne Česká republika?

Slyšela jsem mnoho dobrého. Prý jsou u vás přátelští lidé a jste celkově přívětivá země. Také vím, že Praha je jedno z nejhezčích měst na světě. Těším se, až se přesvědčím sama, protože jsem v Čechách ještě nebyla.

Existuje někdo, koho bys označila za svůj životní vzor? Může to být kdokoliv, člověk z jakékoliv sféry.

Myslím, že na tomto světě existuje mnoho lidí, které bych mohla označit za svůj vzor. Ten seznam je veliký, ale jsou to asi všichni lidi, kteří dělají to mají rádi, dělají to celým svým srdcem, vkládají do toho všechny své emoce a lásku. Obdivuji také všechny druhy nadání, statečnost a různé dovednosti. Každý z nás může být vzorem pro kohokoliv jiného.

Fotografie poskytl Martin Zvoníček, PR Specialist, BLUE GEKKO – děkujeme.

Jacqueline Valente - skokanka jenž přijede na letošní High JumpJacqueline Valente - skokanka jenž přijede na letošní High JumpJacqueline Valente - skokanka jenž přijede na letošní High Jump

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka