iQpark řádně narostl

iQpark se od pondělí rozrostl na dvojnásobek! Najdete zde stovky interaktivních exponátů, na které je sahat přikázáno… Nově si třeba prohlédnete své tělo termokamerou, vyzkoušíte si princip televizního klíčování, zjistíte, jak vzniká energie, jak se skládají barvy. Potřesete rukou nejvyššímu člověku planety, vytvořit můžete světový rekord na závodní dráze. Nebo si chcete sáhnout na 500 tisíc voltů?

iQpark se zvětšil o 100% (tisková zpráva)

Jste příznivci hravého bádání? Poznáváte rádi, jak věci fungují, objevujete přírodní zákony? A byli jste už v libereckém iQparku?

Science show v Liberci

V páteční podvečer a sobotní odpoledne je pro návštěvníky nově přichystána science show: udiví vás, co lektoři dokážou s kapalným dusíkem nebo s vysokým napětím. Poznáte princip výroby nanovláken! Nedělní odpoledne je zasvěceno workshopům pro veřejnost: vrátíte se do školních let a podíváte se na svůj vlas pod mikroskopem, smícháte chemické látky nebo si třeba v laboratoři vyrobíte parfém!

Dostavba vyšla na 50 mil. Kč

iQpark je součástí zábavního centra Babylon v Liberci a od jeho otevření v roce 2007 jím prošlo již téměř půl milionu návštěvníků. „Kapacita centra již přestávala dostačovat, a také jsme chtěli návštěvníkům nabídnout nové exponáty.“ Uvádí Lidie Vajnerová, předsedkyně Nadace Škola Hrou, která je generálním partnerem iQparku. „Podpořili jsme proto snahu provozovatele iQparku, obecně prospěšnou společnost LABYRINT BOHEMIA a pomohli ji s dofinancováním celého projektu“, pokračuje Vajnerová. Dostavba dvou podlaží science centra přišla na 50 milionů korun, téměř rovným dílem byla financována z Regionálního operačního programu Severovýchod a Nadací Škola Hrou.

Liberec první v Česku

Od šedesátých let vyrostly po světě stovky science center, první české právě v Liberci. „Dnes nám již roste konkurence, zvětšení plochy a nové expozice nám pomohou zůstat na čele pelotonu“, doplnil ředitel centra Pavel Coufal a vysvětluje: „Cílem podobných projektů je neformální vzdělávání a také směřování dětí ke studiu technických oborů.“

Primátor na fakírově loži

Jak se cítí fakír na lůžku plném hřebíků okusil při slavnostním otevření centra primátor Jan Korytář, chemického hada vyráběla náměstkyně hejtmana Lidie Vajnerová a odvahu dotknout se rukou 500 tisíc voltů našel náměstek hejtmana Radek Cikl.

Po návštěvě IQ parku, při které si řádně procvičíte mozkové závity redakce doporučuje odpočinek ve skěvělém wellness centru, které je jen o pár metrů vedle. Tedy krásný program na celý den nebo víkend (iQpark je součástí rozsáhlého centra, kde najdete také velký čtyřhvězdičkový hotel).

Další informace: Pavel Coufal, 602412769, coufal@iqpark.cz

iQpark řádně narostl iQpark řádně narostl

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka