Infrakabiny pro vaše zdraví

Infrakabiny (nesprávně infrasauny) slouží k zrychlenému prohřátí svalstva a kloubů. Používají se především ve sportovních střediscích a fitnesscentrech k předehřátí organismu před provozováním fyzicky výjimečných aktivit, v rehabilitačních centrech před masáží, v kosmetických salonech před ošetřením pleti, ale také i před pobytem v chladném prostředí, což předurčuje infrakabiny k použití v hotelech, penzionech i běžně v bytech či rodinných domech.

V infrakabině dýcháte chladný vzduch, ale přitom cítíte teplo (prohříváte se). Není-li Vaším cílem zpotit se, mohou být dveře infrakabiny otevřeny, rychlé prohřátí můžete absolvovat i v běžém oděvu, hygieničtější a příjemnější je však klasický vstup s osuškou. Podle druhu následné aktivity můžete zvolit po prohřívání osvěžující, resp.hygienickou sprchu. Doba prohřívání je odvislá od Vašich pocitů, běžně se doporučuje cca 20-40 min při teplotách 50-60°C

Výzkumy potvrzují, že saunování v infrakabině napomáhá k perfektní detoxikaci organizmu.

Doporučujeme!

Zakladatel tohoto portálu má infrakabinu od firmy Dyntar doma a po tříletém provozu ji může plně doporučit všem zájemcům o zdravý životní styl. Máte-li v bytě málo prostoru, pro infrakabinu jej jistě najdete!

Infrazářiče Phillips Vitae svítí jako slunce

Doposud se u nás používají infrazářiče keramické nebo typu fólie, která je umístěna v konstrukci mezi panely infrakabiny. Pro uvedený způsob použití jsou vyhovující, ale ne nejlepší. Mají energetické ztráty vzhledem k déle trvajícímu rozběhu (výhřevnosti na plný výkon). Zářiče Philips Vitae, které dodává firma DYNTAR představují v současné době jediné ne lékařské infračervené zářiče na trhu, které pokrývají celé zářící spektrum (A,B,C), znamenající ve srovnání s ostatními infrasystémy pro lidskou pokožku ideálně sladěný prohřívací efekt a jsou maximálně ekonomické, protože bez předehřátí hřejí okamžitě na plný výkon. Díky jedinečné reakční rychlosti a účinnému prohřívání cítíme již po pár minutách uvolnění a příjemné tepelné působení. Doporučená doba prohřívání je přibližně 15 minut. Keramické infrazářiče Salamander zůstávají stále v nabídce společnosti jako ekonomická varianta pořízení infrasauny.

Jak působí infrazářiče Phillips Vitae

Infra kabiny s infrazářiči Philips Vitae stimulují krevní oběh, zvyšují rozpínavost tkání, zlepšují elasticitu a napětí kůže, ihned snižují svalové napětí, ztuhlost svalstva, vaziva, šlach apod. Snižují otoky, bolest, zastavují záněty a urychlují hojení. Působí pozitivně při léčbě chorobných zánětlivých procesů kůže, zlepšují její prokrvení, likvidují viry a bakterie. Účinná psychická relaxace a regenerace organismu.

Přirozeným zdrojem infračerveného záření je slunce.

Na léčbu je nejvhodnější pásmo IR-A, protože jeho záření dobře proniká vodou, a tedy i jeho průnik a absorpce v hlubších vrstvách tkáně je dobrá. Pásmo IR-A a částečně i IR-B slunečního záření je schopno proniknout atmosférou a sklem, ale záření IR-B už neprojde vodou. Pohlcuje ho povrchová část kůže, kde vyvolává pocit tepla. Záření pásma IR-C nepronikne ani vodou ani sklem, tedy ani atmosférou, takže ho nenajdeme ve slunečním záření, jen v záření umělých zdrojů s nižší povrchovou teplotou.


Oblasti použití


Privátní využívání, sportovní zařízení, fitness centra, kosmetická studia, masérská a léčebná zařízení, lázně, hotely. Pro terapeutické účely jsou infrakabiny se zářiči Phillips Vitae používané lékaři a fyzioterapeuty. Účinek můžeme přirovnat slunečnímu záření v horkém letním dni. Indikace - bolestivé syndromy, artrózy, chronic. artritidy, lumbalgie, myalgie, čelní a čelistní sinusitida, stavy po extrakci zubů, hnisavé onemocnění kůže, tracheitida, dna, chronic. bronchitida, astma, spasmus hlad. svalstva, obezita.


Terapeutické účinky infračerveného záření


Obecně se uznává, že teplo z infračerveného systému má tyto terapeutické účinky:

1. Zvyšuje rozpínavost tkáně - Tento efekt je cenný u šlachových zátěží, u zatížení šlachových pouzder a poraněných či nefunkčních svalů, při atletickém tréninku. Při terapeutickém strečinku u sportovců po vyřešení statických poruch!

2. Ihned se sníží ztuhlost končetin - Ztuhlé klouby a vazivové tkáně se zbavují strnulosti.

3. Snižuje svalové napětí - Svalové napětí se zahřátím redukuje, třebaže jeho příčina je v kloubech a v neurologických fenoménech.

4. Mírní se bolesti - Redukcí svalového napětí dochází k mírnění bolesti. Ve studiích, které se zabývají ošetřením zubů, je tento fenomén dokonce uveden jako anestetikum.

5. Stimuluje krevní oběh - Zahřátím určitých částí těla vyvolává v ostatních částech reflexy, rozšiřuje tkáně a posiluje krevní oběh.

6. Působí při léčbě chorobných zánětlivých procesů kůže a při vyměšování potu.


Vliv infrazáření na tělo


"Pravidelné saunování infrasystémem je stejně efektivní spalování kalorií jako cvičení - což se objevilo i v časopise americké lékařské asociace," říká Dr.Marek.

Systém infrazáření zajišťuje průnik paprsků do kůže do hloubky cca 5 mm a tím vzniká zahřívací efekt, při kterém teplo proniká hluboko do svalové tkáně a do vnitřních orgánů. Tělo přitom reaguje zvýšením tepové frekvence. Objem potu z infrasauny může být mnohonásobnější než při klasickém cvičení. V této sauně se během jednoho cyklu spálí tolik kalorií jako při běhu od 10 do 15 km, konstatují zahraniční lékařské kapacity.

Infračervený tepelný systém se může také podílet na péči o pokožku, kterou zvláčňuje. Pomáhá při léčbě akné, popálenin, celulitidy. Pro sportovce je ideální k urychlenému doplnění nedostatku kyslíku ve svalech po fyzické zátěži. "Urychluje hojení vymknutých kloubů, podvrtnutí a drobných ran," vysvětluje MUDr.Marek.

Není bez zajímavosti, že infrasaunu snáší lidé co nemají rádi zvýšené teploty v klasických saunách. Zde totiž dochází k efektu již od teplot v kabince 30°C! Ale samozřejmě klidně i přes 60°C.

"V průběhu posledních 25 let japonští a čínští vědci a lékaři intenzivně zkoumali oblast použití infračerveného záření a získali přitom řadu zkušeností. V Japonsku založili lékaři a terapeuti Společnost infračerveného záření a třeba američtí a němečtí lékaři již 25 let používají vysoce rozvinuté formy terapie s infračerveným zářením," uvedl MUDr. Jiří Marek vlastnící v Brně ordinaci a rehabilitační středisko Naprapathy. Japonský akupunktér experimentující s infračervenými paprsky navíc objevil, že infračervené záření dopadající na lidské tělo je důkladně zbavuje všech toxických látek. Když se totiž tuk vylučuje potem, bere s sebou těžké kovy, které nemohou být vylučovány ledvinami a plícemi, ani normálním kondičním cvičením či saunováním v tradičních saunách. Tyto těžké kovy jsou pro nás jedovaté, a proto je důležité, že sauna s infračervenými paprsky pomáhá při jejich likvidaci.

S použitím informací společnosti DYNTAR a autora: MUDr.J.A. Marek - Studio NAPRAPATHY Brno

 

Infrakabiny pro vaše zdravíInfrakabiny pro vaše zdravíInfrakabiny pro vaše zdravíInfrakabiny pro vaše zdravíInfrakabiny pro vaše zdraví

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka