Hotel Horal po modernizaci slavnostně otevřen

Turistický resort Valachy ukončil rozsáhlou modernizaci jednoho z trojice hotelů ve Velkých Karlovicích – wellness hotelu Horal. Komplex s termálními bazény, golfovým hřištěm, wellness centrem a dalšími službami se tak zařadil mezi nejmodernější turistické destinace na Moravě.

Výstavba areálu navíc v této části Valašska, které patří k oblastem s nejvyšší nezaměstnaností ve Zlínském kraji, napomohla k vytvoření nových pracovních míst. „Od roku 2006 do konce července 2011 se zvýšil počet zaměstnanců Horalu z 18 na 70. Většinou zaměstnáváme lidi z regionu,“ uvedl ředitel hotelových provozů resortu Valachy Tomáš Blabla.

Horal provozuje společnost HP TRONIC, podnikající od roku 1990 v obchodu se spotřební elektronikou a domácími spotřebiči. Zakladatel skupiny HP TRONIC Milan Hradil v roce 1996 koupil tehdy chátrající a  opuštěné rekreační středisko Zbrojovky Vsetín jako svou první investici v cestovním ruchu. Brzy poté přikoupil a začal provozovat ještě dva karlovické hotely, dnes známé jako Lanterna a Galik. Všechny tři tvoří turistický resort Valachy, pod jehož hlavičku náleží ještě karlovický Ski areál Razula.

Samotný Horal nejprve v polovině 90. let prošel základní rekonstrukcí. V roce 2006 začala jeho zásadní přeměna, která si dosud vyžádala 336 milionů korun. „Z operačních programů Evropské unie ROP a v rámci Státního programu podpory cestovního ruchu byla poskytnuta dotace ve výši 51 milionů korun, zbylou částku jsme investovali z vlastních prostředků. Očekáváme ještě dotaci ve výši 27 milionů korun a další vlastní investice v návaznosti na dokončování projektů,“ dodal Tomáš Blabla.

V hotelu nejprve v roce 2006 přibylo relaxační centrum Wellness Horal. V roce 2008 ke třem ubytovacím rezidencím přibyla čtvrtá, čtyřhvězdičková rezidence E s 36 lůžky. Loni bylo otevřeno veřejné devítijamkové golfové hřiště a parkovací dům a letos v srpnu byla ukončena poslední fáze - Sportovně relaxační centrum s termálními bazény, kardio fitness a multifunkčním hřištěm. U hotelu byla také letos vybudována slunící terasa a rozšířil se saunový svět o další saunu, odpočívárnu, venkovní ochlazovací bazén a venkovní whirlpool. Všechny projekty byly ještě v přípravné fázi konzultovány se Správou CHKO Beskydy s cílem najít řešení co nejméně narušující přírodní prostředí.

Horal je dnes jedním z mála zařízení, které (díky termálním bazénům se slanou vodou vyhřívanou na 36°C) nabízí v Beskydech možnost celoročního koupání pro veřejnost. Jako jeden z mála na Moravě zaměstnává maséry z Thajska a Srí Lanky a patří mezi první u nás, který rozšířil služby wellness centra o saunovací ceremoniály.

Oblast Horního Vsacka, kam Velké Karlovice patří, prošla v poslední době velkým rozmachem i díky dalším investicím s přispěním EU – mj. do modernizace ski areálů a stavby koupališť či cyklostezky Bečva.

Hotel Horal po modernizaci slavnostně otevřenHotel Horal po modernizaci slavnostně otevřenHotel Horal po modernizaci slavnostně otevřenHotel Horal po modernizaci slavnostně otevřen

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka