Horská výzva 2013 - 3.závod v Krkonoších hlásí 650 lidí na startu

Již v pátek 2.srpna odstartuje 3.závodem seriál Rock Point – Horská výzva 2013 do svého závěrečného dílu, který se uskuteční již tradičně v Krkonoších. Na start ve Špindlerově Mlýnu do areálu ve Svatém Petru se sjede z celé ČR, ale i Slovenska na 650 závodníků, kteří si zazávodí v horském běhu a trekingu v průběhu pátku a soboty na trasách Long a Half.

Do závodu se přihlásil oproti loňskému roku opět cca dvojnásobný počtu startujících, což slibuje perfektní zážitky a atmosféru pro závodníky a všechny přihlížející.

 

„I přes veškerou snahu o udržení stejné trasy jako v loňských ročnících se nám při jednáních se zástupci Krkonošského národního parku nepodařilo prosadit náš záměr a původně navrhovaná trasa přes Sněžku nám byla zamítnuta. Důvodů, kterými správa NP odůvodňovala své rozhodnutí bylo více: velký počet návštěvníků v době letních prázdnin, výstavba nové lanovky na Sněžku, poničení některých cest nedávnými povodněmi, ochrana 1.zóny NP apod. I když nás to mrzí, nezbývá, než se s rozhodnutím správy KRNAP smířit. Věříme však, že jsme pro závodníky nachystali i tak pěknou a možná ještě náročnější trať, která jim bude určitou satisfakcí za nepovolený přechod přes Sněžku.“ řekl Pavel Zitta, ředitel seriálu.

 

Přichystány jsou jako obvykle pro závodníky trasy dvou délek Long a Half.

  • Trasa Long: měří 69Km a odstartuje hlavní kategorií v pátek 2.srpna ve 23:30hod., kategorie Dogtrekking poté ve 23:55hod.
  • Trasa Half: startuje v sobotu 3.srpna v 9:30hod., kategorie Dogtrekking pak v rovných 10 hodin.

 

Registrace do 3.závodu je na webu již ukončena, avšak přihlásit se do závodu je možné také bez předchozí účasti v některém ze závodů na místě 2., či 3.srpna v areálu ve Sv.Petru.

 

Fotografie zaslal Pavel Zitta, autorem fotografií je Jakub Cejpek – děkujeme.

 

Více informací k závodu i změnách na trati lze nalézt na

Horská výzva 2013 - 3.závod v Krkonoších hlásí 650 lidí na startuHorská výzva 2013 - 3.závod v Krkonoších hlásí 650 lidí na startuHorská výzva 2013 - 3.závod v Krkonoších hlásí 650 lidí na startuHorská výzva 2013 - 3.závod v Krkonoších hlásí 650 lidí na startuHorská výzva 2013 - 3.závod v Krkonoších hlásí 650 lidí na startuHorská výzva 2013 - 3.závod v Krkonoších hlásí 650 lidí na startu

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka