Horní Rakousko, tak blízké

Horní Rakousko nabízí zimní dovolenou pro celou rodinu až v sedmi top lyžařských areálech a navíc bez dlouhého cestování. Hornorakouská střediska jsou z České republiky rychle a pohodlně dostupná a mají vše, co rodina potřebuje: tréninkové svahy a vybavení pro začátečníky a školy lyžování pro děti, skvěle připravené sjezdovky všech stupňů náročnosti od sportovního přes rekreační lyžování a k tomu srdečnost a pohostinnost hornorakouských gastronomů a ubytovatelů.

V první řadě bodují alpské regiony v jižní části Horního Rakouska, které dokážou nachnout širokou nabídkou sjezdovek: od lyžařského areálu Hinterstoder v rekreační oblasti Pyhrn-Priel, kde se pořádal Světový pohár v lyžování, po region Dachstein v Solné komoře, který je chráněným světovým dědictvím UNESCO a ve kterém najdete jak největší lyžařskou oblast Horního Rakouska Dachstein West, tak Krippenstein, který je místem setkávání nadšenců pro freeriding. Turisté z Čech směřující na zimní dovolenou si cení i toho, že lyžařské středisko Hochficht/Böhmerwald je hned za hranicemi, od přehrady Lipno takřka na dosah ruky.

V Horním Rakousku si můžete vybrat z celkem 185 kilometrů sjezdovek a 91 lanovek a vleků v sedmi nejlepších lyžařských areálech. Turistům z Čech nabízejí kromě optimální polohy především široké spektrum sportovních možností a zároveň pohodové zázemí. Zimní krajina Horního Rakouska umožňuje provádět mnoho různých aktivit i mimo sjezdovky, při sáňkování, chůzi na sněžnicích nebo při zimní turistice, a pak můžete svůj den příjemně zakončit relaxem ve wellness.

Hinterstoder/Pyhrn-Priel: Sjezdovky Světového poháru v lyžování

V areálu Hinterstoder v rekreační oblasti Pyhrn-Priel na to jdou sportovně: nabízejí výběrovou 3,5 kilometrovou trať pojmenovanou po Hannesovi Trinkloci, legendě Světového poháru v alpském lyžování, se sklonem až 60 %, a to je výzva i pro vrcholové sportovce mezinárodního formátu. Odvážní lyžaři tuto hodnotu dále posouvají a troufnou si i na sjezdovku Inferno, sjezd ze svahu se sklonem až 70 %. Lyžařský areál sahá až do výškových poloh kolem 2 000 metrů, kde se s jistotou drží sníh a lyžaře okouzlí široké sjezdovky s úchvatným výhledem na vrcholky "Mrtvých hor" (Totes Gebirge). Pokud dostanete hlad nebo chuť na něco k snědku, naservírují vám v horských restauracích a chatách místní speciality na prosluněných terasách s panoramatickou vyhlídkou. Odvážlivci z řad mužů i žen si mohou vybrat z různých akcí: ve dnech 4. a od 9. do 11. března 2018 se bude konat soutěž "Master of Snow", zahrnující mimo jiné nejdelší trasu obřího slalomu na světě. 6. ledna 2018 musí účastníci soutěže "Vertical Up" zdolat celou sjezdovku Světového poháru zdola až nahoru.

Kdo hledá změnu a sportovní rozptýlení, ten je na správné cestě, pokud se vypraví na zimní safari "Wintersafari Pyhrn-Priel". Kromě dvoudenního skipasu do lyžařských areálů Hinterstoder a Wurzeralm zahrnuje tato nabídka i dvoudenní pernamentku na běžkařské stopy v regionu Pyhrn-Priel a vstupenku do alpského muzea "Alpineum" v Hinterstoderu. Návštěvníci si mohou vybrat nocleh na tři noci od čtvrtka do neděle nebo čtyři přenocování od neděle do čtvrtka od 201 euro na osobu.

Hochficht - největší rakouský skiareál mimo Alpy

Rodiny nedají dopustit na Hochficht v Böhmerwaldu. Největší lyžařské středisko mimo Alpy nabízí přehledné sjezdovky a velkoryse řešený dětský areál přímo u dolní stanice lanovky. Ještě více pohodlí na Hochfichtu slibuje nová 10místná kabinková lanovka na Reischlberg s mezistanicí u zastřešeného pojízdného pásu pro děti.

Skiarena Hochficht poskytuje služby na nejvyšší úrovni, k nimž patří internetový sportovní obchůdek, lyžařská škola i vynikající kuchyně ve vlastní rodinné restauraci přímo v údolní stanici lanovky, vedle parku pro děti. A protože v Hochfichtu jsou také spolupracovníci z Čech, budou se hosté cítit jako doma, přestože nemluví německy. Hochficht je rodinami oblíben i díky velmi atraktivním rodinným slevám: děti mladší 10 let jezdí v doprovodu jednoho z rodičů za pouhá 3 eura za den, mláděž do 19 let za nejlevněší sazbu pro děti. Největší úsporu ve výši několika tisíc korun poskytují rodinné balíčky včetně zlevněné permanentky na lyžařský vlek.

Salzkammergut: Sjezdovky a prašan

Lyžařský region Dachstein West kolem Gosau je největším souvislým lyžařským resortem v Horním Rakousku. Jeho krédem je radost a potěšení ze sportu, spolu s výhledem na Dachsteinský ledovec mezi Gosau, Russbachem a Annabergem v Solné komoře. Na čtrnácti sjezdovkách se zábavnými úkoly "Gaudipisten" vám každý sjezd nadělí novou výzvu. Od závodní trati "Ötscher Rennstrecke", kde si můžete nechat změřit váš osobní čas, až po speciální dráhy pro jízdu na boulích "Donnergroll" a "Schwarzreiter". Od sjezdovky "Wilde Hilde" se sklonem 67% až po "Snowpark Dachstein West", kde mohou freestyleři předvádět své umělecké kousky.

Vyvrcholením zábavných akcí v lyžařském resortu Dachstein West bue týden zábavy na lyžích "Gaudiwoche", který se bude konat od 10. do 18. března 2018. V horských chatách bude celý týden hrát živá hudba, budou se zde podávat vybrané typické regionální speciality a budou se pořádat různé zábavné sportovní akce, jako například jízda po sjezdovce na rolbě, jízdy psích spřežení i frestylové lyžování pro začátečníky.

Krippenstein: ráj všech freeriderů

Freesports Arena Dachstein Krippenstein se pyšní 30 kilometry různých variant tras pro jízdu v prašanu a také sjezdovkami s pohádkovými výhledy na ledovec na Dachsteinu. Freerideři Krippenstein přímo zbožňují, protože od horní stanice lanovky vede každá trasa - každý "ride", vysokohorským terénem v nádherném prašanu až dolů do údolí, s převýšením oklo 1500 metrů. Kdo upřednostňuje upravené sjezdovky, tomu bude v Krippensteinu neservírovaná lyžařská lahůdka, odpovídající jeho vkusu, pokud zvolí 11 kilometrů dlouhý sjezd do údolí. Rozlehlá náhorní plošina Dachstein-Plateau umožňuje také výšlapy na sněžnicích, nabízí turistické stezky a spoustu dalších sportovních atrakcí a možností, jak se ve sněhu pořádně vyřádit.

Krátkou zimní dovolenou, určenou speciálně pro rodiny s dětmi, pořídíte v hotelu Sommerhof v Gosau v ceně od 341 eur na osobu: tři noci s polopenzí včetně třídenního skipasu do lyžařského areálu Dachstein West, spolu s profesionální péčí o děti od tří let. Děti do věku pěti let mají dovolenou zdarma!

Die Snow & Fun Card

Lyžujte výhodně se sezónní kartou v sedmi nejlepších lyžařských areálech Snow & Fun.

  • top lyžařské areály Horního Rakouska: Dachstein West, Freesports Arena Dachstein Krippenstein, Feuerkogel, Hinterstoder, Hochficht, Kasberg und Wurzeralm

  • 205 kilometrů sjezdovek s jednou kartou včetně rodinného bonusu

Ceny v zimní sezóně 2017/18

  • dospělí 535 euro

  • mladiství 419 euro

  • děti 275 euro

Rodinný bonus

  • sezónní karta zdarma od druhého a každého dalšího dítěte (ročník 2003 a mladší)

  • druhé a každé další dítě v jedné rodině obdrží kartu zdarma, když je v rodině zároveň zakoupena jedna karta pro dospělého a alespoň jedna pro dítě nebo mladistvého

 

Zdroj informací a fotografie: Kateřina Vlčková, Österreich Werbung – děkujeme

 

Informace pro hosty

Oberösterreich Tourismus Information
Freistädter Straße 119
4041 Linz
tel.: +43 732 221022
e-mail: info@oberoesterreich.at

Horní Rakousko, tak blízkéHorní Rakousko, tak blízkéHorní Rakousko, tak blízkéHorní Rakousko, tak blízkéHorní Rakousko, tak blízkéHorní Rakousko, tak blízkéHorní Rakousko, tak blízké

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka