Himalájské solné sauny

Himalájské solné sauny jsou ve svém principu úplnou novinkou na českém trhu. Naše firma nabízí po řadě náročných testů a získání patentu EU na chráněný průmyslový vzor jakož i technologii samotné sauny něco nového a netradičního.

Ve srovnání s účinky klasické sauny zde dochází ke spojení nejenom principů saunování, ale také příznivého účinku minerálů a stopových prvků obsažených v soli. Do těla se přirozenou cestou dostanou cenné minerály, člověk si zde pročistí dýchací cesty a navíc příjemná teplá záře solných kamenů působí hřejivým dojmem na lidskou psychiku (zvláště v zimním období).

Nejzajímavější je však to, že Himalájské solné sauny nevadí lidem, kteří běžně pobyt v sauně nemají rádi, a kterým se v saunách špatně dýchá. Důvodem tohoto účinku je fakt, že solná sauna obsahuje přirozenou vlhkost, která je regulována přírodními solnými kameny.

V Himalájské solné sauně je přirozená vlhkost vzduchu 30 - 60% a díky speciální konstrukci zde nedochází k prudkému odpařování používané vody, což řada lidí snáší negativně.

Některé účinky himalájské solné sauny jsou srovnatelné s tzv. "solnými jeskyněmi", protože i zde je ideální poměr přirozené vlhkosti. Teplotu v solné sauně lze i výrazným způsobem snížit, přičemž léčivé účinky zůstanou zachovány. Lidé zde pocítí zlepšení zejména u onemocnění dýchacích cest, alergií, astmatu apod.

Díky saunovému efektu jsou póry kůže otevřené a tudíž velmi dobře absorbují minerály a stopové prvky obsažené v soli.

Himalájské solné sauny jsou čerstvou novinkou, která je v rámci ČR ojedinělá a je určená nejen pro wellness centra, lázně a hotely, ale lze ji vybudovat také v menších prostorech rodinných domů.

Samotný provoz Himalájské solné sauny je velmi ekonomický, protože zde nedochází pouze k ohřevu vzduchu jako v klasické sauně, ale také k vytvoření tzv. akumulačního efektu díky zahřátí solných stěn.

Himalájské solné saunyHimalájské solné saunyHimalájské solné sauny

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka