Harfa Čokoládový Festival 2014

Do nákupního centra Galerie Harfa zamíří všichni milovníci čokolády. Od pátku 21. listopadu do neděle 23. listopadu 2014 se zde uskuteční Čokoládový festival s výstavou obalů čokolád z celého světa, obrazů malovaných čokoládou, kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami. Vstup je zdarma.

Čokoládový Festival 2014 v Praze, pořádaný agenturou ChrisFromParis je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou.

Čokoládový veletrh se představí na prostranství o rozloze 1.000m2 a návštěvníkům nabídne tři hlavní sekce:

  • Velkou výstavu obalů čokolád z celého světa
  • Kulinářskou přehlídku, na které pražští šéfkuchaři předvedou své nápadité recepty
  • Prodejní stánky partnerských organizací

Tento rok pořadatelé otevřeli dveře Čokoládového Festivalu i dalším pochoutkám, a to vaflím, perníku a bonbonům.

Návštěvníci se mohou z těšit např. na výrobu pralinek od Chocolatier Martina Pokorného nebo kulinářské přehlídky šéfkuchařů od restaurace Culinary Aroma, kde mohou zhlédnout přípravu rozličných dezertů, ale také méně obvyklých jídel jako je plněná vepřová panenka švestkami přelitá bylinkovou čokoládou s bramborovými placičkami, bramborovo-tvarohové noky v pomerančové čokoládě, které budete moci zdarma ochutnat. Inspiraci pro ozvláštnění jídelníčku dodá kulinářská exhibice Ilony Dostálové, autorky kuchařky „Přirozeně bez lepku a bez mléka“.

Ve výstavní části festivalu bude k vidění bezmála 1.000 obalů čokolád z celého světa, které pro účely akce zapůjčil p. Stanislav Kramský. Výstavu pak doplní historické předměty, filmové dokumenty a fotografie, vztahující se k výrobě čokolády, či obrazy malované hořkou, bílou a barevnou čokoládou štětcem a špachtlí na plátno, jež pochází z ateliéru umělce Vladomíra Čecha, přezdívaného „český Picasso“. Vystaveny budou krajiny, portréty známých osobností a zátiší. Tato kolekce čokoládových obrazů má ušlechtilé poslání: rozvíjet tvořivost a fantazii, ničit zábrany a burcovat návštěvníky k pozitivnímu a tvořivému životu.

Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit si různé druhy čokolád u stánků společností ChocoMe, CandyStore, Carla, Kamila chocolates, Italské Liker, Kamelie – Víno z Francie, Gold Pralines, Choco-Café, Erotické Pralinky, Domaci-dorty.cz, Cakery, Mistr Vonka, Organo Gold, Nejedlý, Sapio-Golmův šém, Choco-Café, ChocoGastro, …

Představíme také velký svatební dort, vytvořený celý z bonbonů. Návštěvníci si budou moci zakoupit čokoládové pivo, ochutnat vafle, palačinky a mnoho dalšího.

Čokoládový festival nabídne spoustu doprovodných akcí plných překvapení. Nejvýznamnější z nich však bude nedělní soutěž o multifunkční mikrovlnou troubu od Whirpool. Soutěžící budou mít za úkol přímo na festivalu upéct brownies. Pro soutěžící bude nachystaný veškerý potřebný materiál i ingredience. Nejlepší tři recepty budou odměněny cenou, navíc všichni soutěžící budou zařazeni do slosování o nejnovější multifunkční mikrovlnou troubu od Whirpool. Ale nebudou samozřejmě chybět ani workshopy a četné aktivity pro děti.

Po Praze se Čokoládový festival chystá i do Ostravy, Liberce, Olomouce, Plzně a dalších měst. Festivaly se budou konat v průběhu následujících měsíců, a to až do měsíce dubna 2015.

 

Bude to zkrátka jedinečné setkání všech milovníků čokolády, které byste si rozhodně neměli nechat ujít!

 

Více na

Harfa Čokoládový Festival 2014

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka