Hammam

Turecká lázeň Hammam vznikla na základě přísných požadavků islámu na čistotu těla. V samotném Turecku jsou lázně využívány jako místo společenského setkání všech bez rozdílů, k relaxaci a prevenci proti nemocím. V proslulých tureckých lázních Hammam se neumývá pouze tělo. V horku a páře probíhá i duchovní proměna.

Tisíciletá tradice tureckých lázní je nyní přijímána jako žhavá novinka v nejlepších světových wellness&spa centrech. Podle tradice vše začíná prohřátím v Hammamu, kde je vysoká vlhkost i teplota vzduchu - více než 90 procent vlhkosti a teplota okolo 50 stupňů. Poté vám masér provede peeling speciální žínkou, která dokonale odstraňuje starou kůži. Úplné uvolnění a relaxace nastane po závěrečné mýdlové masáži. Exotická vůně mýdlové pěny potěší smysly a napomůže celkovému uvolnění. V tomto orientálním království vody a páry může nastat to, co je nazýváno návratem k sobě samému. Doslova smyjete všechnu špínu světa ze svého těla. Pobyt v hammamu také uvolňuje svalstvo a zlepšuje krevní oběh.

Tradici tureckých lázních pocítíte na interiéru hammamu, který je obložen krásně zdobeným mozaikovým nebo kamenným obkladem, uprostřed místnosti se nalézá kamenný stůl s vyhřívanou deskou, na kterém bývá prováděna pěnová masáž.

 

 

HammamHammamHammamHammam

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka