GO a REGIONTOUR 2013 se spoustou novinek

Veletrhy cestovního ruchu na brněnském výstavišti významně rozšiřují program. Součástí příštího ročníku, který se uskuteční od 17. do 20. ledna 2013, bude Festival krajových specialit a regionálních potravin, ucelená prezentace českých skiareálů nebo rozsáhlá expozice „Dovolená na vodě“ s nabídkou lodí a charterů.

Zároveň se rozšiřuje „cyklistická vesnička“ a pokračuje podpora církevní a golfové turistiky. Příležitost oslovit 35 tisíc návštěvníků využívají nejen kraje a regiony, ale i obce a jejich sdružení, cestovní kanceláře a jednotliví poskytovatelé služeb v cestovním ruchu.

Základní kostra se nemění. Veletrh REGIONTOUR opět přinese detailní informace o aktuální turistické nabídce i novinkách pro příští rok, spoustu inspirace k cestování a zajímavý doprovodný program. Zastoupeny budou všechny regiony České republiky a vedle tradičních vystavovatelů se představí také stánky řady nováčků. K těm patří třeba Sdružení obcí Hlučínska, město Sokolov, slovenský Prešov nebo společnost Zlatý Pruh Polabí, která stojí za projektem otevírání 13. komnat našich hradů a zámků. Samostatnou expozici poprvé chystá Asociace kempů ČR, která do Brna přiveze první katalog kempů s novou kategorizací zavedenou v letošním roce. Zároveň na veletrhu uspořádá svou valnou hromadu a na pódiu proběhne losování pěti výherců ankety, která zjišťovala názory návštěvníků kempů, jejich požadavky a hodnocení úrovně kempových služeb.

Novinkou v pavilonu P bude ucelená prezentace českých a moravských skiareálů, která chce oslovit návštěvníky před nejdůležitější částí sezony - jarními prázdninami. Na centrální infostánek Asociace lanové dopravy naváží prezentace jednotlivých lyžařských středisek přehledně rozdělených podle pohoří. Ke zviditelnění jejich nabídky přispějí soutěže o atraktivní ceny jako skipasy pro rodiny s dětmi apod.

Trend tematického spojování nabídek s cílem zaujmout konkrétní skupinu návštěvníků není na veletrhu REGIONTOUR úplnou novinkou. Už na minulém ročníku se prosadil a osvědčil v cykloturistice, kde se pod hlavičkou Cyklo Klubu Kučera Znojmo soustředila nabídka 25 partnerů. V lednu 2013 k nim přibude dalších 15 partnerů a cyklistická vesnička se rozroste na úctyhodnou plochu 600 m2, kde návštěvníci najdou nejen informační materiály o cyklotrasách, cyklostezkách a doprovodných službách, ale i nabídku jízdních kol, doplňků, oblečení, nosičů na kola apod. „Už minulý ročník ukázal, že se vyplatí soustředit propagaci cykloturistiky na jedno místo, tak aby návštěvníci nemuseli složitě pátrat a dohledávat informace na různých stáncích. Letos klademe ještě větší důraz na různorodé zastoupení regionů a zajímavosti lokálního charakteru,“ říká organizátor cyklistické vesničky Čestmír Vala, manažer Cyklo Klubu Kučera Znojmo. Zájemců o účast je podle něj tolik, že prostor vyhrazený cykloturistice zaplnili už v předstihu.

Prezentace možností aktivní dovolené a trávení volného času sportem a pohybem pokračuje také dalšími zajímavými projekty. Opět se chystá přehlídka golfových resortů a novinkou je zaměření na outdoor, rafting a canyoning. Ale tou vůbec největší premiérou bude projekt Dovolená na vodě s nabídkou lodí a sportovních člunů, doplňků a vybavení pro jachting, potápění i další vodní sporty. Samozřejmě nebudou chybět ani charterové společnosti, pro které je lednový termín naprosto ideální k získávání klientů pro letní sezonu. S trochou nadsázky lze říci, že se do pavilonu F přestěhuje tradiční výstava boat Brno, která se až do loňska konala společně se sportovními veletrhy. Fanoušci vodních sportů a dovolené pod plachtami se každopádně mají na co těšit!

Překvapením ovšem není konec a to úplně největší pořadatelé chystají vyznavačům gastronomické turistiky. V pavilonu G1 je čeká festival RegFoodFest 2013, kde ochutnají krajové speciality v podání mistrů šéfkuchařů a vyberou si z kvalitních regionálních potravin. Ve spolupráci s Národním vinařským centrem se zde připravuje prezentace moravských vinařství a vinařské turistiky, součástí projektu je také sekce minipivovarů a „svět kávy“. Ve stejném pavilonu navíc proběhne finále tradiční a prestižní soutěže Gastro Junior Brno –Bidvest Cup, v níž změří síly nejlepší mladí kuchaři, cukráři a číšníci. Ve světle nedávného úspěchu seniorského i juniorského týmu České republiky na kuchařské olympiádě v Erfurtu, odkud přivezly stříbro a bronz, je jasné, že i tady se bude na co dívat.

Zbývá dodat, že součástí veletrhu GO opět bude komponovaný pódiový program, na kterém se podílejí obě největší oborová sdružení - Asociace cestovních kanceláří ČR i Asociace českých cestovních kanceláří a agentur – stejně jako národní turistické centrály. Mottem pro rok 2013 je „ochutnávka, zážitek a výběr dovolené je jednom místě“. Nechybí ani tradiční festival GO kamera, který je největším cestovatelským setkáním v České i Slovenské republice. Odborným návštěvníkům je vyhrazen čtvrtek 17. ledna a doprovodný program mj. s workshopem o církevní turistice a vyhlášením výsledků Velké ceny cestovního ruchu.

GO a REGIONTOUR 2013 se spoustou novinekGO a REGIONTOUR 2013 se spoustou novinekGO a REGIONTOUR 2013 se spoustou novinekGO a REGIONTOUR 2013 se spoustou novinekGO a REGIONTOUR 2013 se spoustou novinekGO a REGIONTOUR 2013 se spoustou novinekGO a REGIONTOUR 2013 se spoustou novinek

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka