Fotbal vs. hokej: Extraligová Sparta vyzve na kolech prvoligovou Duklu

Je náročnější souboj dvanácti tvrdých mužů mezi mantinely nebo nahánění dvaadvaceti hráčů po zeleném trávníku? Dilema všech sportovních fanoušků se pokusí rozseknout závod horských kol Genesis Bike Prague. Na něm v sobotu 22. června pojedou proti sobě extraligoví hokejisté Sparty Praha a prvoligoví fotbalisté Dukly včetně svých největších hvězd Petra Tona a Patrika Gedeona.

Jedni se prý neustále válí po hřišti, druzí zase nemají výdrž, a tak musí po pár vteřinách na ledě střídat. Vtípků, kterými se trefují jedni do druhých, je spousta. Teď si ale argumenty fotbalisté i hokejisti mohou ukázat přímo při závodě. A to na horských kolech.

 

„Já musím bohužel stát proti našim, věřím totiž spíše hokejistům. Ti mají pro jízdu na kole mnohem větší předpoklady,“ říká kondiční trenér Dukly Antonín Čepek. „Hokej je více akcelerační, výbušnější. Naopak fotbalisté mají spíše obecnější vytrvalost, kterou na kole tolik nezužitkují,“ má jasno Čepek.

 

Sázka vůdců: Gedeon půjde k ledu, Ton bude „žrát“ trávu.

 

Závod si navíc elitní sportovci zpestří sázkou svých vůdců. Fotbalový kapitán Patrik Gedeon se vsadil se sparťanským útočníkem Petrem Tonem, kdo z nich dojede do cíle pětatřicetikilometrové trati dřív. Pokud se to povede fotbalovému záložníkovi, bude s ním muset Ton absolvovat část tréninku.

 

Pokud vyhraje sniper Sparty, obuje si Gedeon brusle a půjde na led. „Strašně rád jezdím na kole, loni mi žádný z našich mladých nestačil, takže se chystám Patrika pořádně prohnat. Může se mě na trati klidně chytit, ale aby to kvůli mně moc nepřepálil,“ hecuje s úsměvem svého kamaráda sparťanský střelec.

 

„Jen ať se směje, na kole nejsem taky žádný začátečník. Pravidelně sice na kole nejezdím, ale když jsem byl zraněný, trávil jsem na něm spoustu času a vlastně si ho kvůli tomu i pořídil. Beru to jako výzvu, protože nejsem moc zdatný bruslař. Nakonec se tak můžu zlepšit hned ve dvou sportech, to stojí za zkoušku,“ reaguje Gedeon.

 

A co kdyby si Ton musel jít zatrénovat na Julisku? „Fotbal mám rád, takže tréninku s Patrikem se nebojím. Třeba mě naučí nějakou tu parádičku, abych mohl na kluky v kabině machrovat,“ směje se devětatřicetiletý hráč.

 

Další informace k závodu Genesis Bike Prague, který startuje v sobotu 22. června ve 12 hodin od Galerie Butovice, najdete na internetu.

 

Fotografie poskytl Richard Valoušek, Mather Activation s.r.o – děkujeme.

Fotbal vs. hokej: Extraligová Sparta vyzve na kolech prvoligovou DukluFotbal vs. hokej: Extraligová Sparta vyzve na kolech prvoligovou Duklu

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka