Flowin Pilates

Zaujal vás cvičební systém Flowin, který je založen na kluzném pohybu po speciální podložce? Nebo se naopak rádi protahujete pomocí cvičení pilates? Potom vyzkoušejte Flowin Pilates!

Tohle ladné a plynulé posilovací a protahovací cvičení je vhodné pro správné držení těla, vyrovnání svalových dysbalancí, správnou funkci páteře a formování postavy. Nový cvičební koncept je určen pro širokou veřejnost, pro osobní i skupinový trénink, ale i pro rehabilitaci.
Při lekcích Flowin Pilates se samozřejmě využívá cvičební pomůcka Flowin, která je složena  z velké desky a sady malých podložek pro ruce, nohy, kolena a lokty. Ta některé cviky pilates
usnadní - především jejich plynulost, jiným naopak přidá na obtížnosti, ale především celé cvičení oživí a obohatí. Během cvičení je kladen velký důraz na přesnost provedení, na přirozenou funkci celého těla, rovnováhu svalů, tělesné a psychické uvědomění.  
Cvičení je zaměřeno na aktivaci hlubokého stabilizačního systému, prevenci proti bolestem zad a správné držení těla.
Jaké jsou jeho výhody?
Koncept je určený pro širokou veřejnost, je zaměřeno na vzpřímené a správnéé držení těla, je prevencí proti bolestem zad. Aktivuje správnou polohu trupu a pánve, posiluje svaly podél páteře, aktivuje bránici a zlepšuje tak kvalitu dýchání. Podporuje lexibilitu, koordinaci pohybů, umožňuje vědomou kontrolu jejich rozsahu arychlosti. nabízí širokou škálu cviků, oživuje statická cvičení pilates o nové prvky, a tím reguluje jejich náročnost.
Cvičení Flowin Pilates je vhodné i pro osoby s nadváhou, protože průběh cvičení je pomalejší, úplně chybějí doskoky a při pravidelním cvičení dochází k posílení stabilizačního systému těla, což vede k ulehčení od bolestí přetěžovaných kloubů, ve stáří jako prevence před osteoporózou, ale i jako doplňkový trénink pro sportovce.

Autorkou konceptu Flowin Pilates je cvičitelka a instruktorka Pavla Rožumberská.

Za fotografie děkujeme společnosti Lemonade.

Flowin PilatesFlowin Pilates

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka