Floating

Procedura nazvaná floating probíhá v relaxační vaně ve tvaru mušle. Jde o koupel ve velmi slané husté tekutině, která způsobuje nadnášení napodobující stav beztíže. K umocnění účinku slouží vodní a vzduchové trysky, relaxační hudba a světlo.

Floating byl vynalezen v 60. letech v USA a zpočátku byl využíván kosmonauty a vrcholovými sportovci pro získání psychické a fyzické kondice. Princip floatingu je založen na dokonalém napodobení beztížného plavání a simulaci prostředí Mrtvého moře. Uzavřená plastová nádoba ve tvaru mušle či vejce je naplněna roztokem síranů hořečnatého, který má stejnou hustotu, jakou má voda v Mrtvém moři. To způsobuje stav beztíže, který navozuje ve spojení s teplotou lázně a prostředím vhodné podmínky pro relaxaci a regeneraci.

Tato neobvyklá metoda relaxace nabízí velmi rychlé uvolnění těla i ducha. Člověk je ve vaně uzavřen a tím oddělen od veškerých vlivů a vnějších vjemů, čímž snadno dochází k absolutnímu uvolnění pohybového aparátu, kloubů, svalů a především k uvolnění vědomí. Teplota vody se pohybuje okolo 36°C, procedura většinou trvá 40 - 50min.

Floating je doporučován zejména k léčbě kožních chorob, k léčbě onemocnění dýchacích cest skrz inhalaci par při koupeli, jako rehabilitace pooperační či poúrazové ztuhlosti kloubů a jako léčba únavového syndromu. Kromě toho slaná koupel uleví při bolestech hlavy a migrénách, odstraňuje chronický stres a deprese a urychluje hojení ran.

 

Fotografie: archiv hotelu Bellevue - Tlapák v Poděbradech a Hotelu Ambiente v Karlových Varech, děkujeme.

FloatingFloatingFloating

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka