Fitness Boots

je speciální sportovní obuv skeletového typu pro volný pohyb jak v přírodě, tak i pro indoor aktivity. Je možné je využít například pro aerobní cvičení, formování postavy, posilování, běh, nordic walking nebo si můžete poskakovat jen tak - pro radost z pohybu. Podstatou Fitness Boots je pružina ve spodní části boty, která absorbuje až 80 % nárazu při došlapu a zpětně pomáhá při odrazu, což se nazývá jako tzv. rebound efekt.

Díky této funkci se stává pohyb s Fitness Boots snazší, méně namáhavý, více zdraví prospěšný a zároveň velmi zábavný!

 

Díky rebound efektu dochází k šetření celého pohybového aparátu našeho těla. Šetří naše klouby a díky speciálnímu tvaru podrážky a pružině je člověk nucen se pohybovat přirozeně se správným držením těla. Tím dochází k automatickému posilování různých svalů v těle, aniž si to uvědomujeme. Zejména pak takto procvičujeme břišní svalstvo, zádové, stehenní či pánevní svalstvo. Pohybem dochází ke stimulaci a posílení kardiovaskulárního systému, dochází také k mnohem lepšímu využití kyslíku a zvýšení vytrvalosti (VO2 Max až o 15 %), zlepšuje se koordinace a Fitness Boots také výborně korigují pronaci, resp. supinaci nohou. Vzhledem k uvedeným vlastnostem Fitness Boots je tak lze využít jak k cílenému hubnutí a formování postavy, tak i k rehabilitačním účelům a poúrazovému cvičení.

 

Fitness Boots může používat celá rodina – děti (od přibližně 5 let), dospělí i senioři – každý si na nich najde to své. Vzhledem k absorpci nárazu při došlapu jsou vynikající především pro lidi trpící nadváhou, neboť jim umožňuje svobodný pohyb a možnost plnohodnotného sportování bez extrémního zatížení pohybové soustavy, především kloubů.

 

 

Děti milují pohyb, zvláště pak skákání, hopsání a poskakování. Happy boty – dětská verze Fitness Boots – jim toto dopřeje v obzvláště velké míře a zábavnou formou. Nemusíte dítě nutit do cvičení – jakmile objeví Happy boty, bude cvičit samo, nevědomky a s radostí! Zvláště děti s nadváhou, které je někdy těžké motivovat ke sportovním aktivitám z důvodů snížené pohyblivosti a z toho vyplývající nechuti k pohybu nebo negativním reakcím kolektivu, mohou objevit svět sportování a užívat si jeho radostí. Díky snazšímu pohybu je to baví, nenásilně si protáhnou a procvičí celé tělo, spálí množství kalorií a to vše s chutí, dobrovolně a s úsměvem!

Fitness Boots Fitness Boots Fitness Boots Fitness Boots Fitness Boots

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka