Finalistky Women’s Challenge 2012 už jsou známé

Známe finalistky i náhradnice třetího ročníku projektu Women’s Challenge. Odborná komise pořádajícího Prague International Marathonu vybrala dámy, které díky svému zaujetí a charismatu dostanou šanci vylepšit pod odborným dohledem svoji kondici. A zaběhnout… možná i maraton, proč ne?

„Chceme přilákat k běhání další ženy a posílit jejich pozici mezi nováčky na našich závodech. Nebo jim alespoň ukázat radost z pohybu,“ říká Martina Kozáková, manažerka projektu. Všechny finalistky dostanou spoustu zajímavých cen a vítězka Women’s Challenge 2012 obdrží zapůjčení vozu Volkswagen na několik měsíců.

Finalistky podstoupily na prvním společném setkání kondiční test, analýzu složení těla od společnosti Sportvital.cz a obdržely osobní tréninkový plán od Miloše Škorpila, který jí pomůže ke splnění vlastních osobních cílů. Na druhém setkání, které je plánováno na začátek března, obdrží ještě vybavení od společnosti adidas.

Osm z nich, mezi nimi i bývalá politička Kateřina Jacques, se chystají na březnový Hervis 1/2Maraton Praha. Šest dalších, včetně Miroslavy Kratzerové, 59leté ředitelky mateřské školy z Pardubic, dokonce na květnový Volkswagen Maraton Praha!

„Prvním impulsem bývá obvykle snaha vylepšit kondici a shodit kila. Když se pak chytne, chce už zlepšovat výkonnost, poznává pozitivní vliv na zdraví a obranu proti stresu každodenního života,“ vypráví zkušený trenér Miloš Škorpil, který vede tréninkové skupiny Women´s Challenge.

Mají podobné běžecké touhy, ale za sebou různorodé životní příběhy. Poslyšte, co je přivádí k běhání.

Vranovská zdravotní sestřička Zdeňka Matoušková, 36letá maminka tří dětí, ztratila před třemi lety manžela. „Běhám a chci běžet závod pro něj,“ říká dojemně.

Manažerka Renata Prokešová z Brna běhá už pravidelně. Zvládla maraton i extrémní horské běhy. Ale když začala, vytvořila si kolem sebe skupinu lidí, aby měla s kým běhat. „Mám ohromnou radost, když vidím, jak se z nováčka, který to s námi jde jenom zkusit, stává zapálený běžec,“ usmívá se.

Soudní asistentka Táňa Vlčková se pro změnu inspirovala knihou Haruki Murakamiho „O čem mluvím, když mluvím o běhání.“ „Úžasným způsobem popisuje pocity při dálkových bězích, obtíže, ale i ten výsledný pocit osobního vítězství, a to mne inspirovalo,“ vykládá nadšeně 25letá mladá slečna.

Jana Štěchová je obchodní zástupkyní pivovaru z Bíliny. Máma dvou dětí se rozhodla začít s během vážně až v 39 letech. „S manželem čas od času společně běháme, abychom trávili spolu více času, než jen padli večer k TV a do postele. Manžel má však jiné tempo, to znamená, že se potřebuji zlepšit, abych s ním byla schopna držet krok i v maratonkách,“ vysvětluje jednoduše.

Finalistky Women’s Challenge 2012 už jsou známé

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka