Finále běžeckého závodu RunTour

proběhne již tradičně v Praze na Ladronce

7. ročník běžeckého seriálu pro rodiny s dětmi Česká pojišťovna RunTour pomyslně vyvrcholí v sobotu 6. října na pražské Ladronce. Součástí závodu bude předávání zlatých koulí věrným – tzv. zlatým Masterům – běžcům, kteří odběhli všechny závody série a celkové vyhlášení seriálu – Velké a Malé RunTour. Pražského běhu se zúčastní až 3000 dospělých, dětské kategorie nejsou omezeny.

Akce proběhne za účasti tváří TV Nova: Karla Kašáka, Míši Indrákové, Ivety Kořínkové a za podpory městské části Praha 6. Cena startovného v předprodeji je 500 korun, na místě 600 korun.

Trasy jsou koncipovány tak, aby si je užil elitní běžec, stejně jako začátečník, a zvládl je zaběhnout i hendikepovaný. V Praze se můžeme těšit například na Lukáše Petruska, který již tradičně poběží na RunTour i přes svůj hendikep 10 kilometrů.

„Běžci proběhnou parkem Ladronka po cyklistických a běžeckých stezkách. Zázemí jsme přesunuli blíže ke Strahovskému stadionu, kde bude připraveno pro závodníky zázemí ještě větší a lepší než v loňském roce. Vrcholem závodu bude také celkové vyhlašování nejlepších běžců v rámci jednotlivých tratí na 5 a 10 kilometrů nebo věkových kategorií,“ říká Nikola Mráčková z organizačního týmu Česká Pojišťovna RunTour.

Za každého běžce organizátor přispívá 100 Kč na konto Nadace Leontinka, která se zabývá pomocí dětem a studentům se zrakovým postižením a jejich začleněním do běžného života. Nevidomí běžci, se kterými nadace spolupracuje, se aktivně účastní každého závodu a dokazují tak, že běžet může každý. Díky všem účastníkům seriálu a generálnímu partnerovi České pojišťovně se prostřednictvím nadace doposud podařilo vybrat přes jeden milion korun. Každý běžec je tedy důkazem toho, že RunTour má smysl běžet!

Výdej startovních balíčků se uskuteční v pátek 5. října v prodejně Intersport (OC Galerie Butovice) od 9 do 20 hodin a v sobotu od 8:30 hod. v registračním stanu na místě závodu.

Starty dětských běhů jsou naplánovány od 10:00 hodin dopoledne, závod Nova RUN 5 KM startuje ve 12:00 a na nejdelší distanci se běžci vydají úderem 13 hodiny.

Buďte u toho s námi, registrujte se na webu www.run-tour.cz

Má smysl běžet!

 

Fotografie zaslal Miroslav Popel, Geometry Prague – děkujeme.

 

Finále běžeckého závodu RunTour Finále běžeckého závodu RunTour

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka