FIBO se loučí s Essenem

Letošní veletrh FIBO se rozloučil s Essenem návštěvnickým rekordem, který má hodnotu 65 800 návštěvníků! Veletrh překonal všechna avízovaná očekávání a ukázal nejnovější trendy, produkty, školení a terapie z oboru fitness, wellness a zdravotnictví.


Od roku 1991 se pravidelně ve druhé polovině dubna konal na výstavišti v Essenu veletrh fitness, kulturistiky a zdravého stravování, který se postupem času vypracoval na největší světovou událost v oboru fitness, wellness a zdravého životního stylu. Strmý nárůst zájmu jak vystavovtelů, tak návštěvníků zaznamenával veletrh již od roku 2005. Od tohoto roku dodnes se počet vystavovatelů zvýšil o 70%, o 60% narostl počet návštěvníků a o 40% se rozšířila veletržní plocha. Oproti loňskému roku se počet návštěvníků zvýšil o 13,2% (z loňských 58 100 na letošních rekordních 65 800), počet vystavovatelů narostl o 5,3 % z 581 na letošních 612. Přesun akce na prostornější výstaviště do Kolína nad Rýnem je tak podle ředitele veletrhu nevyhnutelný.

65% z celkového počtu návštěvníků veleltrhu FIBO jsou odborníci, z nichž téměř třetina přicestovala ze zahraničí. Pilířem veletrhu FIBO jsou sportovní kluby, které jsou zastoupeny na národní i mezinárodní úrovni.

S odpovídajícím ohlasem se také setkala novinka - specializovaná veletržní sekce FIBOmed a série doprovodných seminářů na rozhraní fitness a medicíny. Každý třetí náštěvník měl zájem o vybavení a zařízení praxe v oboru fyzikální terapie nebo medicíny.

Tématem veletrhu byl "člověk v pohybu". Cukrovka, vysoký krevní tlak, srdeční a mozkové cévní onemocnění, rakovina: nečinnost je spojena s řadou chronických onemocnění. Fyzická aktivita je dobrý způsob, jak zabránit nárůstu civilizačních chorob. Proto se v Německu realizuje stále více strategií na podporu fyzické aktivity, které mají za cíl udržet zdraví nebo zmírnit symptomy nemoci.
Jedním z příkladů je úsilí zdravotních pojišťoven k motivaci svých pojištěnců pomocí bonusových programů a dalších nabídek cvičení v posilovnách, kde ale nejde o vypracované svaly, ale právě o zdravotní cíle.
Nechyběly technologie, zařízení, přístroje a vychytávky pro segment fitness&wellness. Pro budoucí kariéru ve fitness byl zřízen speciální veletržní projekt Joborama. Další prostor byl věnován fenoménu sociálních médií, propojení fitness a denních lázní nebo prevenci syndromu vyhoření.

Součástí programu veletrhu byla i řada pódiových vystoupení, autogramiád, setkání se sportovními, kuchařskými a fitness celebritami.
Další FIBO se bude konat od 11. do 14. dubna 2013, tentokrát již v Kolíně nad Rýnem.

Fotografie z archivu pořadatele veletrhu FIBO.

 FIBO se loučí s Essenem FIBO se loučí s Essenem

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka