Festival zážitkového saunování SaunaFest

představí v Praze to nejlepší ze světového saunového divadla

Pátý ročník mezinárodně uznávané saunové akce SaunaFest se letos, již podruhé, uskuteční od 30. března do 2. dubna v Aquapalace Praha, v největším saunovém světě v ČR. Sejdou se zde milovníci saunování, saunových ceremoniálů a saunového divadla z více než deseti zemí světa. Bohatý program nabídne během tří dnů na 80 ceremoniálů špičkových saunérů.

Jedinečná saunová událost evropského formátu letos proběhne již v pátém ročníku a každoročně přináší to nejlepší ze saunového umění. Vedle setkání saunérů, výměny zkušeností a oborového setkání jde o festival určený široké veřejnosti. Jedna z největších saunových akcí v Evropě láká saunové fanoušky na bohatý program saunových ceremoniálů, soutěžní vystoupení, doprovodné programy jako jsou speciální saunové ceremoniály nebo saunové procedury.

Již tradičně se v rámci festivalu uskuteční dvě hlavní soutěže v provedení saunových ceremoniálů. Třetí soutěžní klání pak pod názvem Mistr ručníku přináší originální představení saunérů mimo saunu, během společenského večera. Hlavním programem SaunaFestu jsou soutěže Grand Prix Czech Republic a Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech. V obou soutěžích předvedou saunéři zážitkový saunový ceremoniál.  Jde prakticky o deseti až patnáctiminutové divadlo v sauně, příběh doprovázený hudbou a světelnými efekty, při němž saunér polévá kameny na kamnech vodou s vonnou esencí a následně rozhání horký vzduch pomocí ručníků po sauně. Nejen odborná porota, ale i samotní návštěvníci následně hodnotí jak celkové provedení, tak vhodnost vybraných vonných esencí a také komunikaci saunéra s návštěvníky. Vítěz české soutěže získá zájezd jachtou Silva podle chorvatských ostrovů od CK Natur Travel a další hodnotné ceny.

V mezinárodní soutěži se čeští saunéři utkají o přízeň poroty s těmi nejlepšími saunéry z různých koutů světa. SaunaFest se za krátkou dobu své existence stal jednou z nejprestižnějších evropských saunových událostí. Provozovatelé saun a wellness resortů vidí v SaunaFestu obrovskou inspiraci a možnost spatřit světovou špičku v saunových animacích na jednom místě. Odbornou porotu tvoří specialisté ze světa i z ČR.

Ti nejlepší čeští saunéři postoupí z národní kvalifikace na světový šampionát AUFGUSS WM, který proběhne v září v Holandsku. Letos poprvé postupují dva soutěžící ze soutěže jednotlivců a dva týmy.

"Smyslem SaunaFestu není jen samotná soutěž. Chceme návštěvníky upozornit na důležitost pravidelného saunování, které má příznivý dopad na zdravý životní styl," říká Saunový mág Pavel Hofrichter, předseda České asociace saunérů, odborník na zážitkové saunování a ředitel produkční společnosti RAIN.cz, která zajišťuje organizaci akce.

Registrace pro soutěžící byla právě otevřena a potrvá do poloviny února. O soutěž je obrovský zájem a velmi brzy bude kapacita soutěže vyčerpána. Saunové ceremoniály se stávají zajímavým zpestřením pobytu v sauně již v řadě saun a wellness center v ČR, čímž roste i obliba saunování u široké veřejnosti. Saunéři potřebují získávat novou inspiraci, zdokonalovat se a vyměňovat si zkušenosti. Proto je o mezinárodní setkání takový zájem.

Vstupenky na festival a pobytové balíčky jsou již k dispozici na stránkách Aquapalace Praha. Do 15.února je navíc v prodeji speciální 1 denní vstupenka za nejnižší cenu. Akce je pořádána ve spolupráci s Aquapalace Praha pod záštitou odborných asociací. Soutěže organizuje Česká asociace saunérů.

Bližší informace a kontakt pro média, soutěžící a partnery:

Pavel Hofrichter, e-mail: hofrichter@rain.cz, mob. tel.: 603 840 883

RAIN.cz, s.r.o., Štěrboholská 6, 102 00 Praha 10

Pavlína Procházková, e.mail: prochazkova@aquapalace.cz

Fotografie:  archiv SaunaFestu, Rain.cz

Festival zážitkového saunování SaunaFest Festival zážitkového saunování SaunaFest Festival zážitkového saunování SaunaFest Festival zážitkového saunování SaunaFest Festival zážitkového saunování SaunaFest Festival zážitkového saunování SaunaFest Festival zážitkového saunování SaunaFest Festival zážitkového saunování SaunaFest

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka