Farmářské slavnosti odstartovaly

Ministerstvo zemědělství chce ukázat dětem, jak se žije na venkově

„Přijeďte se podívat, jak se žije na venkově a přibližte svým dětem život farmářů. Dozvíte se, co znamená „prodej ze dvora“ nebo kde získat kvalitní regionální potraviny,“ zvou pořadatelé letošních Farmářských slavností. Své brány otevře během léta pět rodinných farem z celé České republiky.

První z nich, Rodinná Farma Zdeňka z Hustopečí nad Bečvou v okrese Přerov zahájila letošní ročník slavností venkova již v sobotu 21. června. Přítomen byl i ministr zemědělství Marian Jurečka. A že se akce skutečně povedla se můžete přesvědčit z fotografií. Další akce se odehrají na Vysočině (12.7. a 6.9.), v Libereckém kraji (16.8.) a nedaleko Prahy (23.8.). Pořadatelem akcí je Ministerstvo zemědělství ve spolupráci s Asociací soukromého zemědělství ČR.

Farmáři veřejnosti přiblíží nejen venkov a pravý selský život, v rámci programu se můžete těšit na ochutnávku regionálních potravin, farmářský jarmark, zookoutek, kulinářskou show. Pro malé i velké návštěvníky jsou připraveny kvízy a interaktivní hry, jako je například simulátor dojení krávy, lukostřelba či vrh lasa na panáka.

„Chceme těmito akcemi podpořit zájem mladých rodin o tradice a venkov na místo trávení volného času v obchodních centrech nebo u počítačů. Dalším důvodem je lidem představit nový trend nákupu čerstvých a kvalitních potravin, takzvaný prodej ze dvora,“ vysvětluje ministr zemědělství Marian Jurečka. Novinky představí i zástupci národních značek Regionální potravina či KLASA. Vstup na akci je pro návštěvníky zdarma.

 

Termíny 2014:

12. 7. Kraj Vysočina: Svoboda, Appallosa Ranč Lažínky (okr. Moravské Budějovice)

16. 8. Liberecký kraj: Sad u ořechového háje, Jezvé (obec Stružnice, okres Česká Lípa)

23. 8. Středočeský kraj: Poláček, Farma Hole, Hole 11 (Velké Přílepy, okres Praha - západ)

6. 9. Kraj Vysočina: Farma rodiny Němcovy, Netín 78 (Radostín nad Oslavou, okr. Velké Meziříčí)

Fotografie z akce Farmářské slavnosti 2014 na Farmě Zdeňka v Porubě u Hustopečí nad Bečvou poskytlo Ministerstvo zemědělství - děkujeme!

Farmářské slavnosti odstartovalyFarmářské slavnosti odstartovalyFarmářské slavnosti odstartovalyFarmářské slavnosti odstartovalyFarmářské slavnosti odstartovalyFarmářské slavnosti odstartovaly

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka