Farmářské slavnosti 2015 pokračují na Vysočině

Ukažte dětem, jak krásný je u nás venkov, jak vzniká jídlo a jak ve skutečnosti vypadá chov hospodářských zvířat. Letos připravilo Ministerstvo zemědělství již 5. ročník úspěšného projektu Farmářské slavnosti pro rodiny s dětmi na propagaci českého zemědělství, venkova a regionálních potravin. Jako druhá otevře své brány Biofarma Sasov v Jihlavě.

Návštěvníci si budou moci prohlédnout unikátní rodinový chov přeštického černostrakatého prasete. Přístupný bude také sad nebo stany (sasovské bloby) a pyramidy, v nichž pašíci odpočívají. Bez zajímavosti jistě nebude ani prohlídka bioplynové stanice či pastevního chovu masného skotu plemene Charolais a dalších. Zážitkem bude jistě i procházka vzrostlým porostem konopí setého či návštěva faremní masné výrobny.

Je připravena spousta her a kvízů o farmaření a chybět nebude ani tradiční farmářský trh s lokálními potravinami, kuchařská show s potravinami, které se pyšní známkou kvality Klasa, a mnoho dalšího. Na své si přijdou i dospělí návštěvníci, kteří si mohou vyzkoušet své dovednosti na simulátoru dojení krávy či jízdy na býkovi. K poslechu bude hrát country kapela Stetson.

Ministerstvo zemědělství chce projektem podpořit zájem mladých rodin o tradice a venkov, chce hlavně dětem ukázat určitě zajímavější možnost trávení volného času, než v obchodních centrech nebo u počítačů. „Chci všechny pozvat na akce Farmářských slavností, aby hlavně rodiče s dětmi viděli, jak vlastně dneska podnikání v zemědělství a život sedláků vypadá. Stále více lidí totiž chce znát příběh potravin, které běžně jedí, a toto je dobrá příležitost se s takovým příběhem seznámit,“ zve na akce ministr zemědělství Marian Jurečka. Cílem je přiblížit veřejnosti život našich sedláků a ukázat, že zemědělství je dnes odvětvím zajímavým pro podnikání.

Fotografie poskytlo Ministerstvo zemědělství - děkujeme.

Farmářské slavnosti 2015 pokračují na Vysočině Farmářské slavnosti 2015 pokračují na Vysočině Farmářské slavnosti 2015 pokračují na Vysočině

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka