Drama ve finále SkiTour, Kašperská 30 určí nejlepší české běžkaře

16. - 17. února 2013

Největší seriál zimních běhů na lyžích SkiTour vrcholí – tento víkend se jede poslední pátý závod zimní série Kašperská 30. Pojede se náročnými kopci Šumavy, které prověří fyzičku české běžecké elity i obyčejných hobíků.

Kašperská 30 se pojede oproti loňskému roku ve dvou dnech. V sobotu vyrazí na trať závodníci volnou technikou, v neděli klasickou. Seriál na Šumavě po Jizerské 50 ČSOB Pojišťovny, Jilemnické 50, Karlovské 50 a Orlickém maratonu vrcholí.

 

Na startu nebude chybět česká elita v dálkovém běhání. A její závod bude pořádně dramatický. Vždyť podle průběžného pořadí se může o vítězství v seriálu ucházet hned trojice běžců na dlouhých tratích. Podobně dramatické je to i pořadí Malé SkiTour, která sčítá výsledky na kratších distancích. Kromě domácí špičky se do závodu zapojí stovky hobíků, kteří dodávají závodům SkiTour tu pravou závodní atmosféru.

 

Podmínky v Churáňově, kde závod startuje, jsou pro lyžování příznivé. „Navíc má téměř po celý týden sněžit. Už se na závod těšíme,“ láká běžce Adam Hejtmánek, šéf organizačního týmu závodu.

Závodníci, kteří se do závodů ještě neregistrovali, tak mohou učinit do úterní půlnoci online, poté až na místě těsně před závody. Start sobotního závodu volnou technikou je ve 14 hodin. V neděli se začíná klasickou technikou už v 10 hodin. Startovné je nyní 400 korun, na místě pak bude 600 korun. Přihlásit se můžete rovněž do obou závodů za zvýhodněné startovné 650 korun.

 

Více informací o seriálu na internetových stránkách.

 

Fotografie poskytl: R. Valoušek, Junior Account Manager, Mather Activation s.r.o.

Drama ve finále SkiTour, Kašperská 30 určí nejlepší české běžkařeDrama ve finále SkiTour, Kašperská 30 určí nejlepší české běžkařeDrama ve finále SkiTour, Kašperská 30 určí nejlepší české běžkařeDrama ve finále SkiTour, Kašperská 30 určí nejlepší české běžkaře

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka