Dovolená plná zážitků u jezera Wolfgangsee

Jezero Wolfgangsee je nejznámějším jezerem v Solné komoře. Hoví si – obklopené věncem hor - v lůně nepopsatelně krásné krajiny. Je jedním z nejteplejších jezer Solné komory (cca 24° C), má křišťálově čistou a ještě ke všemu pitnou vodu, je ideální na koupání a provozování vodních sportů.

Tři rozkošná městečka střeží břehy jezera a svým hostům poskytují vlídnou a pohostinnou náruč. Jsou to St. Wolfgang, St. Gilgen a Strobl. A každé z nich na oplátku střeží tři hory, které určitě stojí za to poznat blíže. Na Schafberg nad St. Wolfgangem je možné vyjet vláčkem, na Zwölferhorn nad St. Gilgenem romantickou kabinkovou lanovkou a na nekonečné pastviny na Postalmu nad Stroblem autem. Že se pak všude otevírají nádherné výhledy do nitra hor, není třeba zdůrazňovat!

Jen jedna dovolená nestačí
Kdo zde jednou strávil dovolenou, bude se sem stále vracet. Tajemství přitažlivosti jezera Wolfgansee a jeho okolí spočívá v kvalitě a bohatství nabídky, kterou má každý návštěvník k dispozici a kterou může libovolně kombinovat. Toto místo je plné magie a současně i zdrojem energie, ať už z hlediska pohybových aktivit, zážitků, prožitků nebo poznání. Je to naprosto bezkonkurenční směs tradice a původnosti, životního stylu a přírody, zdraví a pohostinnosti, hrdosti a humoru, harmonie a spolehlivosti… a velké porce radosti ze života. A ta je věru všudypřítomná! Při lidových veselicích i v tichu hor, při dovádění v průzračných vodách jezera i při klidné a rozjímavé procházce napříč lesy a rozkvetlými loukami. Lidé v Solné komoře milují život, milují svůj kraj i své hosty. Lidé a země jsou spjati neviditelným poutem, které tvoří podstatu všeho bytí v tomto krásném koutu naší planety.
Pro jistotu si vezměte k ruce náš „Vitální program“ pro rok 2012, v němž si najde každý – pěší turista, horolezec, cyklista, tenista, golfista, jachtař, rybář, běžec, vyznavač nordic walkingu i jezdec na koni – ráj svého srdce.

Na hladině, nad hladinou, pod hladinou
Paroplavební společnost Wolfgangsee Schifffahrt se může pochlubit dlouhou tradicí. Kolesový parník „Císař František Josef I.“ brázdil vody Wolfgangsee již v roce 1873. I vás srdečně zveme na nostalgickou plavbu po jezeře, jejímž prostřednictvím se dostanete z jednoho městečka do druhého.
Jezero Wolfgangsee je rovněž eldorádem vodních sportů: od klasických až po ty nejbláznivější. Plavání, potápění, veslování, surfování, vodní lyžování, jachting, parasailing, tuberiding – všechny tyto sporty si zde můžete vyzkoušet nebo se v nich zdokonalit. Pozor, dokonce pod vedením 2 olympijských vítězů, alespoň pokud jde o surfing a jachting.

Poklusem i svižnou chůzí za zdravím a radostí ze života
Běhání je více než sport. Je to životní styl. U jezera Wolfgangsee se žije stylově, a proto se zde s nadšením běhá. Kdo si chce šetřit klouby, popadne hole a vykročí pevným krokem za svými endorfiny stylem nordic walkingu. Oblast kolem jezera Wolfgangsee se proslavila v celém Rakousku svými pohádkově krásnými a perfektně značenými trasami pro běhání a nordic walking. Nejoblíbenější a nejslavnější je okružní trasa vedoucí v délce 27 km kolem břehů jezera. Jsou zde však i mnohé další, které vás zavedou na nejkrásnější místa Solné komory. Podrobné informace o trasách, specializovaných hotelech pro běžce a vyznavače nordic walkingu, seminářích a akcích najdete na našich webových stránkách pod heslem „Běhání & nordic walking u Wolfgangsee“.

Pěší turistika jako ideální forma wellnessu
Jezero Wolfgangsee je obklopeno horami, které ovíjejí turistické trasy. Každým výškovým metrem se před vámi otevírá krásnější panorama: štíhlé věže kostelů, temně zelené lesy a sněhobílé horské vrcholy se zrcadlí ve vodě a člověk si připadá jako ve filmu o přírodě, kdy jeden krásný záběr střídá druhý ještě úchvatnější než ten předešlý.
A proto vzhůru na tematické turistické stezky za doprovodu průvodce, vzhůru za zážitky, na které se nezapomíná. Vydejte se na stezku Plombergstein, která vás zavede do Ďáblovy rokle a mezi kamenné soutěsky, vytvořené sesuvem skal. Vyšlápněte si nebo vyjeďte lanovkou na horské pastviny a putujte od salaše k salaši, dále pak do míst, jimž se přisuzují magické síly a spirituální energie, na dávná kultovní místa Keltů… vydejte se zkrátka na „šťastná místa u Wolfgangsee“!

Na kole do ráje
Na trekkingovém, silničním, horském i s elektrickým pohonem. Co platí pro turistické stezky pro pěší, platí i pro obrovské množství cyklostezek a tras pro horská kola, na nichž lze objevovat všechny krásy této oblasti. Ať už budete zdolávat na kole Postalm, Schafberg či Zwölferhorn, vydáte se na rodinný výlet kolem jezera a do dalších úchvatných míst Solné komory, všude si budete připadat jako v ráji. Svižně a lehce i do strmého kopce se dostanete s elektrokoly, které kromě krásných výhledů otevírají novou dimenzi cyklistického sportu. Půjčoven a nabíjecích stanic máme habaděj.

Jelikož se po všech těchto pohybových aktivitách začne žaludek hlásit o svá práva, končí všechny cesty u vynikajících lahůdek ze Solné komory. Ať už navštívíte tradiční hostinec nebo vybranou restauraci, všude můžete počítat s královským pohoštěním. A tak je možné zakončit den v nejednom gastronomickém zařízení se zahrádkou a pochutnávat si na grilované rybě před pár minutami vylovené z jezera Wolfgangsee.

Zdroj informací a fotografie: Tisková zpráva

Dovolená plná zážitků u jezera WolfgangseeDovolená plná zážitků u jezera WolfgangseeDovolená plná zážitků u jezera Wolfgangsee

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka