Doporučujeme pro jarní nebo i podzimní regeneraci

Odpočinek v přírodě ve Wellness Relax areálu Hnačov

Také už se těšíte na jaro a teplejší počasí? Vyzkoušeli jsme pro Vás služby Wellness Relax areálu Hnačov v podhůří Šumavy. Navštívili jsme jej sice v podzimních měsících, ale vzhledem k umístění v srdci přírody v čisté a turisticky zajímavé lokalitě místo vřele doporučujeme v jakémkoliv ročním období, ať už se zrovna příroda probouzí nebo se pomalu ukládá k zimnímu spánku.

Umístění areálu

Wellness Relax areál Hnačov se nachází v podhůří Šumavy u obce Hnačov, jižně od Plánice (mezi Nalžovskými horami a Sušicí). Samotný areál naleznete až za obcí Hnačov, na samotě na břehu Hnačovského rybníka, který je v teplých měsících vyhledávanou turistickou lokalitou. Dle měření se jedná o lokalitu s nejčistším ovzduším v ČR, čemuž lze jen věřit, protože lesy a příroda jsou všude okolo.

Prostory Wellness Relax areálu

Po příjezdu silničkou z obce Hnačov (která zde končí, takže kromě hostů tudy nejezdí žádná jiná vozidla) se před námi rozprostřel areál, jenž ve spodní části sousedí s Hnačovským rybníkem. V horní části (nejdále od vody) se nacházejí bungalovy – několik oddělených budov s pokoji. Až na druhém konci areálu se nachází centrální budova s restaurací, společenskou místností a wellness centrem. Ve spodní části areálu je také minizoo, dětské hřiště a sportoviště. Minizoo je bezpochyby velmi atraktivní pro děti, i když i dospělého určitě zaujme poník, mýval nebo ovce, kozy, pštrosi, bažanti a perličky.

Na první pohled je zde dost prostoru pro pohyb všeho druhu, areál určitě nepůsobí stísněně a i přesto, že jsme zde v pošmourném podzimním období byli prakticky sami, lze předpokládat, že při výraznější naplněnosti areálu je zde prostor pro každého a pro nejrůznější pohybové aktivity. Hosté určitě ocení i dost místa na parkování.

Ubytování a stravování

Pro hosty jsou k dispozici jednoduše zařízené bungalovy s pokoji s vlastní koupelničkou a společnou chodbou.

Ke stravování slouží restaurace U Krokodýla, která se jmenuje podle živého krokodýla, kterého zde můžete z bezpečné vzdálenosti přes sklo sledovat. Nabídnou Vám zde klasickou českou kuchyni, ale vyjdou vstříc i Vašim chutím potřebám. Nabízí zde také řadu specialit. Věřili byste, že zde pro Vás připraví až 40 druhů kávy včetně málo známé kávy cibetkové? Také u čaje si můžete vybrat z mnoha typů tradičních i méně tradičních druhů. Pro zimomřivé povahy přijde v chladném počasí nebo jen v chladnějších jarních či letních večerech vhod posezení nad šálkem tzv. Babiččiných a dědečkových čajů s ovocem - koncentrát včetně ovoce se zalije horkou vodou a vznikne sladké potěšení červené barvy s kousky ovoce. Za tím se sem budeme rádi vracet.

Při teplém počasí můžete využít posezení venku na terase. Terasu lze využít i k venkovním party a grilování v rámci pobytu nebo na pořádání nejrůznějších oslav.

Nezanedbatelnou součástí hlavní budovy s restaurací je společenská místnost (salonek) s krbem. Lze ji využít na večerní skupinový program, na školení i jako prostor pro stravování při větším množství hostů.

Wellness a relaxační služby

Wellness centrum má na starosti manželka majitele, paní Hanousková a s evidentní chutí zde zajišťuje (sama nebo s kolegyní, dle množství zájemců) hladký průběh procedur.

Během našeho pobytu jsme měli naplánovanou na každý den masáž a kromě toho také Biotheric (suché uhličité koupele). Tuto proceduru jsme si nejprve nedokázali představit, ale při první aplikaci se ukázalo, že jde o velmi jednoduchou, ale prý velmi účinnou záležitost: Jen ve spodním prádle se člověk nechá zavázat do velkého igelitového pytle, u krku se pytel pevně zaváže (nebojte, nebolí to) a pak se do něj hadicí pustí oxid uhličitý. V nafouknutém pytli s oxidem uhličitým pocítí člověk během chvilky prohřívání kůže. Během půl hodiny, po kterou trvá jedna aplikace, se člověku velmi účinně prokrvuje kůže a dochází k regeneraci těla a pozitivním účinkům např. na srdce, cévy a nervový systém. Biotheric jsme měli všechny tři dny pobytu, i když správně by měla aplikace probíhat minimálně pět dní po sobě. I tak jsme pocítili určité změny v organismu.

Druh masáže jsme si mohli zvolit a tak jsme za dobu pobyty vyzkoušeli každý tři druhy. Masáže byly velmi relaxační a profesionálně provedené. Zaujala nás příjemně hřejivá masáž lávovými kameny a také medová masáž. O medové masáži se často traduje, že je bolestivá, ale paní Hanousková nás vyvedla z omylu. Velmi profesionálně dokázala včas odhadnout, kdy je potřeba med odstranit a aplikovat další dávku. Navíc bylo i laickým pohledem možno poznat, že došlo k detoxikaci těla, tak jak je to u této masáže žádoucí. Kromě uvedených masáží jsme vyzkoušeli ještě masáž klasickou a rašelinové zábaly. Zdaleka jsme ale nevyčerpali všechny možnosti – kompletní nabídka masáží je k prohlédnutí na webu.

Součástí wellness zóny je i malé fitness centrum, které jsme ale nestihli vyzkoušet, pohyb jsme si raději naplánovali formou odpoledního výletu do okolní přírody.

Závěr

Wellness i ubytovací služby jsou sice skromnější, pro nás byl během našeho pobytu důležitější klid, blízkost přírody, rodinná atmosféra, individuální přístup a zájem majitele pana Hanouska, který evidentně věnuje provozu areálu velkou část své energie a své srdce, stejně jako jeho žena. Je zřejmé, že se hostům pokoušejí ve skromných podmínkách rekreačního střediska vyjít maximálně vstříc. Wellness procedury a hlavně masáže jsou velmi milým zakončením dne, kdy člověk ujede spoustu kilometrů na kole nebo ujde při pěší túře. Navíc jsou procedury cenově dostupné pro mnohem širší škálu lidí, možná právě proto, že se nekonají v nablýskaném mramoru nebo mezi desítkami svíček a nejrůznějších rekvizit.

Doporučujeme pro:

  • Skupiny i jednotlivce
  • Turistické pobyty
  • Teambuilding
  • Pobyty dětských skupin
  • Pobyty seniorů
  • Akce a oslavy v přírodě
  • Rekreačně-sportovní akce
  • Akce s grilováním a posezením venku
  • Akce s relaxačním cvičením

Nejvíce nás zaujalo:

  • Přírodní prostředí
  • Klid
  • Kombinace ubytování v přírodě s wellness službami
  • Nízká cena
  • Rodinná atmosféra a osobní přístup
  • Netradiční výběr nápojů v restauraci
  • Možnost parkování pro auta i autobusy

 

Kontakt

Adresa: Adolf Hanousek, Relax areál, Hnačov 60, 340 34, pošta Plánice
Tel: 376 323 243, 777 027 403
E-mail: adolfhanousek@seznam.cz nebo Wellnesshnacov@seznam.cz

 

Vyzkoušeli:

Jana Ptáčková a Daniel Srb

Doporučujeme pro jarní nebo i podzimní regeneraci Doporučujeme pro jarní nebo i podzimní regeneraci Doporučujeme pro jarní nebo i podzimní regeneraci Doporučujeme pro jarní nebo i podzimní regeneraci Doporučujeme pro jarní nebo i podzimní regeneraci Doporučujeme pro jarní nebo i podzimní regeneraci Doporučujeme pro jarní nebo i podzimní regeneraci Doporučujeme pro jarní nebo i podzimní regeneraci Doporučujeme pro jarní nebo i podzimní regeneraci

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka