Doplňte vitamíny s originálními recepty na kuskus a plněné žampiony
Jak se ubránit chřipce, nachlazení a viróze? Stačí svému tělu dopřát pestrou a vyváženou stravu plnou vitamínů a minerálů. A to nejlépe v lahodném jídle, kterému neodolá žádný člen rodiny! Rozmazlete své nejbližší vynikajícími recepty, které jsou plné chutné a zdravé zeleniny Dione. Připravte si kuskus s letní zeleninou, který budete mít hotový během chviličky, a upečte si žampiony plněné zeleninovou směsí a sýrem.
Po těchto lahůdkách plných zeleniny se jenom zapráší!
Na rychlý a jednoduchý kuskus s Letní zeleninou Dione 350 g budete potřebovat: 1 balení Letní směsi Dione 350 g, 150 g kuskusu, 1 lžíce olivového oleje, máslo, bylinkové máslo a sůl.
Postup: do kuskusu přidejte 1 lžíci olivového oleje a zalijte vařící vodou tak, aby byl kuskus celý ponořený. Přiklopte a nechte asi 5 až 7 minut odstát. Mezitím si na pánvi rozpusťte máslo, přidejte Letní směs Dione 350 g, lehce ji orestujete, osolte a posypte bylinkovým máslem. Do odstátého kuskusu přidejte orestovanou zeleninu, jemně promíchejte a podávejte. Pro zvýraznění chuti můžete přidat trochu ostrého kečupu nebo rovnou nakrájenou pálivou papričku.
Ani příprava plněných žampionů se směsí Exclusive polévková Dione 350 g vám nezabere příliš času. Vaše strávníky navíc určitě překvapí originální a lahodná kombinace chutí. Tenhle houbový talíř vás zkrátka bude bavit! Na recept si připravte: 1 balení Exclusive polévkové Dione 350 g, 600 g větších žampionů, 200 g taveného sýra, 100 g eidamu nebo sýru s modrou plísní, 50 g másla nebo oleje z bazalkového pesta, 1 větší cibulka nebo 3 šalotky, 1 menší sklenička bazalkového pesta, sůl a pepř.
Postup: nejprve očistěte žampiony a zbavte noh, které ponechejte do náplně. Kloboučky poklaďte na pečicí plech, pokapejte olivovým olejem, jemně osolte a opepřete. Poté krátce zapečte v předehřáté troubě nebo rychle opečte na pánvi. Mezitím si nakrájejte a orestujte na másle cibulku a přidejte balení zeleninové směsi Exclusive polévková Dione 350 g. Za občasného míchání přidejte nakrájené nohy žampiónů a bazalkové pesto. Nechte vychladnout a poté smíchejte s taveným sýrem, dle potřeby ještě dochuťte. Připravenou směsí plňte napůl upečené žampiony a posypte nastrouhaným sýrem. Nakonec naplněné žampiony zapečte v předehřáté troubě zhruba dalších 3 až 5 minut. Žampiony můžete použít jako přílohu - například ke grilovanému kuřecímu prsu, nebo jako základ, ke kterému opečete brambory nebo hranolky a budete je podávat s česnekovým dipem.
Připravili jsme pro vás video s tímto receptem, takže se v přípravě nespletete. Najdete jej na http://www.mojedione.cz/cs/recept/plnene-zampiony-se-smesi-exclusive-polevkova-dione.
Recepty a tipy, jak výrobky Dione zpracovat najdete na www.mojedione.cz. AGRIMEX je od roku 2017 součástí české potravinářské skupiny Hamé.
Fotografie zaslala Dagmar Kutilová, PR consultant cammino...
Internet: www.mojedione.cz