Do Nice k moři i na lyže

Modrá barva moře doplněná o bílé vrcholky hor. To není paradox, ale město Nice, jehož hory dosahují výšky až 3 000 metrů nad mořem! Ne každý ví, že tato oblíbená letní dovolenková destinace je rájem lyžařů i běžkařů.

Ano, tady se skutečně lyžuje, není to žádný vtip! Na výběr máte hned z několika sjezdovek kousek od Nice, kterému dominují přímořské Alpy. „Své lyžařské dovednosti si můžete vyzkoušet v areálu Auron, který leží v nadmořské výšce 1 600 m a chlubí se mnoha kilometrovými sjezdovkami, a to pro lyžaře všech úrovní. Kromě svahů porostlých modříny by vás o návštěvě tohoto střediska mohlo přesvědčit i to, že obyvatelé přímořských měst do Auronu zavítají mnohdy jen o víkendech, a tak si po zbylé dny v týdnu můžete užít sjezdovky jen a jen pro sebe,“ říká blogerka Kristýna Sojová z free-europe.elines.cz, která pro zájemce pořádá zdarma populární Free meet upy – návštěvy evropských měst se speciálním programem. Brzy se chystá i do Nice a zde je několik jejích tajných tipů.

Do Nice se dostanete autobusy Eurolines (do 15. prosince mají navíc akci 1+1, kdy platíte jen za jednu osobu a druhá s vámi jede zdarma), dál můžete naskočit na BUS 100% NEIGE, který vás přepraví do Auronu za pouhé 4 €. Vyzkoušet můžete ale i nedaleký resort Isola 2000, který je rájem pro milovníky všech zimních sportů – lyžařů, snowboardistů a freeriderů. Areál pro trochu náročnější lyžaře je pak Valberg, který zve své návštěvníky na projížďku na sněžném skútru, závody na lyžích, bruslení a zběsilou jízdu na čtyřkolkách, které ani sníh nezastaví. Dámy pak mohou relaxovat v lázních.

Ve dne na svah, večer zpět do města

Nebuďte po celodenním lyžování uvězněni v resortu v horách a vydejte se zpět do rušných ulic Nice, jehož Staré město (Vieille Ville) je bludištěm obchodů, restaurací a kaváren a také středobodem módních butiků. Každé pondělí se můžete na Antique Market vydat smlouvat cenu vytouženého zboží. Od úterý do neděle vás na tomto místě ohromí vůně čerstvého ovoce, zeleniny a také květin. Nezapomeňte se také zastavit u Palais de Justice, kde se můžete nechat unášet nočním životem. Vzdejte hold francouzským vojákům u památníku aux Morts, který je zasazen do kamene a nachází se v těsné blízkosti Castle Hill, z jehož vrcholu máte nádherný výhled na celé město.

Vánoční festival v Nice

Už 6. prosince v Nice vypukne velká sláva zvaná Noël, kdy se Nice obleče do tisíců světel. Tato každoroční akce letos trvá až do 4. ledna a vy nevynechejte návštěvu náměstí Masséna a Garibaldi, kde bude spousta koncertů, divadelních vystoupení a především stánků s typickými figurkami Santons, s desítkami vánočních dezertů a také se spoustou originálních dárků. A pozor: tradičně také bude otevřeno kluziště, kde si můžete zabruslit anebo se podívat na divokou show na ledě pro děti i dospělé. Pokud s sebou vezmete děti, vyřádí se na nafukovacích atrakcích. Všem vám ovšem určitě dojde dech na slavnostně nasvíceném Velkém kole, z něhož tu nádheru spatříte pěkně shora. Zima ani vítr ten pohled rozhodně kazit nebudou… Akce je navíc zdarma, žádné vstupné se tady neplatí.

Fotografie zaslala Zuzana Rybářová, AMAZE.media – děkujeme.

Do Nice k moři i na lyžeDo Nice k moři i na lyžeDo Nice k moři i na lyžeDo Nice k moři i na lyže

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka