DNY FITNESS

3 dny plné sportu po celé ČR zdarma!

Jedinečnou příležitost vyzkoušet si zdarma téměř 200 sportovních aktivit a cvičení mohou lidé z celé České republiky! Na tři dny, od 1. do 3. října 2015, otevře své brány veřejnosti velké množství fitness center a sportovních areálů. Pořadatelé už pátého ročníku akce Dny fitness s Česko se hýbe doufají, že touto akcí znovu „rozpohybují“ český národ.

„Do projektu Dny fitness se pravidelně zapojují fitness a sportovních centra po celé republice. Naším cílem je rozpohybovat český národ a tyto tři dny představují pro lidi ze všech koutů země ideální příležitost si vyzkoušet, kde se jim bude nejlépe cvičit, ale také to, jaký druh cvičení jim nejvíce vyhovuje,“ říká Jana Havrdová, prezidentka České komory fitness, která akci zaštiťuje.

Jednotlivá centra příchozím nabízejí nejen volný vstup do posiloven, tělocvičen a na skupinové lekce, ale většinou připravují také doprovodný program v podobě konzultací s trenéry, poradenství s lékaři, výživovými poradci, měření tuku a mnohé další aktivity spojené se zdravým životním stylem. „V průběhu Dnů fitness si budou moci všechny příchozí ženy zdarma vyzkoušet Expreska kruhový trénink za pomoci našich trenérek a připravili jsme speciální akce v podobě slev na zápisné a členství,“ upřesňuje Ondřej Štěpánek z fitness centra Expreska, které chce s dalšími sportovními zařízeními propagovat fitness obor a ukázat široké veřejnosti, čeho je možné docílit pravidelnými cvičením.

Fitness, aktivní zábava pro celou rodinu

Fitness je podle aktuálních průzkumů nejčastěji provozovaným sportem v České republice a „propadla“ mu každá druhá aktivní česká žena. Potvrzují to výsledky ankety Sport roku 2014 portálu Sportcentral, v níž sportující Češi označili fitness, společně s jízdou na kole, jako nejoblíbenější sport. Fitness má mnohem větší záběr, než by se mohlo zdát a dnes nabízí výběr z téměř 200 sportovních pohybových aktivit a cvičení, což z něj činí nejuniverzálnější sport vůbec.

„Rádi bychom do fitness center a sportovních areálů přitáhli celé rodiny. Doba, kdy fitness znamenalo pouze posilovnu a aerobik je už dávno pryč. Dnes si v nabídce center a cvičení vybere úplně každý. Od malých dětí až po seniory, začátečníky i vrcholové sportovce. Fitness je sport budoucnosti, přístupný a dostupný pro všechny. I když více než o sportu bychom v tomto případě měli mluvit o zdraví a aktivním životním stylu,“ dodává Jana Havrdová.

Pořadatelé Dnů fitness při této akci opět mysleli i na rodiny a zejména na děti, pro které uspořádali už druhý ročník Dětského dne fitness, který proběhne ve čtvrtek 1. října. „V rámci akce se ve vybraných fitness centrech představí pohybové aktivity a cvičení určené speciálně pro děti od narození do patnácti let. Vytáhněte své děti od počítačů a televizí a pomozte nám rozhýbat Česko,“ láká Jana Havrdová.

Češi v ohrožení

Podle průzkumů je každý druhý Čech ohrožen nadváhou či obezitou. Projektem Dny Fitness chtějí jeho organizátoři pomoct začlenit zdravý životní styl a hlavně pohyb do jejich každodenního života. „Naším cílem je v lidech zakořenit myšlenku pravidelné přiměřené fyzické aktivity a nastartovat tak proces ozdravení tloustnoucí české populace, která v nedávném celosvětovém průzkumu obezity skončila na alarmujícím devátém místě,“ varuje Jana Havrdová.

Fotografie kredit www.imagio.cz a www.expreska.cz zaslala Zuzana Rybářová, AMAZE.Media – děkujeme.

Více informací o akci Dny fitness a seznam zapojených sportovišť najdete na

DNY FITNESSDNY FITNESSDNY FITNESS

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka