Devils Extreme Race - Otevřené mistrovství Evropy v extrémním kajakingu.

Mezinárodní závod v disciplínách slalom, sprint, kajak-cross a team race.

Víkend 26. - 28. sprna 2011, Vltava, přímo pod přehradou Lipno. Campsite a Race start v obci Loučovice. Sjezd rozbouřených peřejí vysokého stupně obtížnosti pod hrází lipenské přehrady patří na konci srpna k tradičním výzvám pro české vodáky. Jednou v roce teče v tomto nádherném koutu Jižních Čech několik dní voda v jinak prázdném korytě a tak zde mají své závody slalomáři, sjezdaři, raftaři a freestylisté, vedle kterých se do peřejí vydávají stovky pádlerů na raftech, kajacích a singlech.

Start závodů proběhne v Loučovicích u mostu k papírně. Zázemí závodů a kempoviště bude tradičně na fotbalovém hřišti v Loučovicích. Stejně jako v minulých letech čeká na závodníky netradiční start, stejně jako nové tratě a pravidla. Velká voda je zaručena, stejně jako zázemí závodů s kempovištěma tradiční sobotní párty. Zázemí a kancelář závodu je umístěna nedaleko startu, v obci Loučovice, na fotbalovém hřišti, kde mohou kempovat a parkovat jak jezdci, jejich týmy, tak i návštěvníci, a to od pátku do neděle. Pro všechny je přichystán doprovodný program. Samozřejmostí je i závěrečná tombola a slavnostní vyhlášení vítězů. Na sobotní party vystoupí místní rockové kapely.

Kromě diváků přiláká vypouštění vody z přehrady tradičně i tisícovky dalších vodáků, kteří využijí snad nejkrásnější a jedny z nejobtížnějších českých peřejí k volnému sjíždění .Volné splutí od hráze cca od 14:30 do 17:00 hod.

Fotografie: archiv - fotogalerie pořadatele akce.

Devils Extreme Race - Otevřené mistrovství Evropy v extrémním kajakingu.Devils Extreme Race - Otevřené mistrovství Evropy v extrémním kajakingu.

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka