Devátý ročník Soutěže česká biopotravina má novou kategorii

Potravinářská komora České republiky společně s PRO-BIO Svazem ekologických zemědělců vyhlásila další ročník soutěže Česká biopotravina roku. Jedná si již o devátý ročník této prestižní soutěže. Uzávěrka přihlášek do soutěže je 31. prosince.

Spotřebitelé si na biopotraviny již zvykli, téměř polovina je dle agentury DEMA pravidelně nebo občas zařazuje do svého nákupního košíku. Sílí ale poptávka po domácích, v České republice vyráběných biopotravinách. „Stále více lidem již nestačí kvalita BIO, chtějí podpořit domácí výrobce. Kvalita českých výrobců biopotravin je na vysoké úrovni a soutěž Česká biopotravina roku k tomu jistě přispívá,“ komentoval zahájení dalšího ročníku soutěže Miroslav Toman, prezident Potravinářské komory.

I v letošním roce budou kromě hlavní ceny vyhlášeni vítězové dalších kategorií, konkrétně pečivo, mléko a mléčné výrobky, maso a výrobky z masa, nápoje, ovoce a zelenina, pochutiny a biovýrobky pro gastronomii. Nově bude letos otevřena velice atraktivní kategorie „víno z ekologických hroznů“. V posledních několika letech totiž došlo v České republice k razantnímu nárůstu počtu ekologických pěstitelů hroznů. Organizátoři soutěže věří, že o účast v soutěži bude mezi vinaři zájem.

Porota pod vedením Pavla Maurera, vydavatele výběru nejlepších restaurací Grand Restaurant, hodnotí přihlášené výrobky podle kritérií, odrážející nejen chuť, způsob zpracování a výroby a použité suroviny, ale také celkový koncept výrobku, od výhod pro zákazníky, obal, přes celkový vzhled až po použitý marketingový mix. Hodnotící kritéria soutěže také slouží k informování, inspiraci a jako měřítko pro začínající i stávající výrobce biopotravin.

Zlatým partnerem soutěže je společnost BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC, spol. s r.o., člen mezinárodní skupiny Bureau Veritas Certification, která působí ve více než 100 zemích a je lídrem celosvětového certifikačního trhu. Konferenčními a veletržními partnery soutěže jsou Veletrhy Brno a BioFach. Organizační zajištění vyhodnocení kategorie „víno z ekologických hroznů“ podpořil Vinařský fond České republiky.

Uzávěrka přihlášek do soutěže je 31. prosince 2010, do té doby musí výrobci své letošní novinky nominovat prostřednictvím formuláře, dostupného na www.biopotravinaroku.cz.

Mediálními partnery soutěže jsou již tradičně časopisy Moderní obchod a Food-Service a informační portály Bio-info a Nazeleno.cz. Všechny nominované biopotraviny budou detailně představeny čtenářům portálu Bio-info.cz.

Devátý ročník Soutěže česká biopotravina má novou kategorii

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka