Designový horský ráj Puradies plný zážitků

Máte rádi moderní design skloubený s nádhernou přírodou kolem? Pak pro vás bude dovolená v horském hotelu Puradies v rakouském Leogangu zážitkem na celý život. Na svém kontě už má několik mezinárodních designérských ocenění a jistě nejsou poslední…

Slunečná náhorní plošina, krávy pasoucí se na okolních horských pastvinách a vrcholky Alp na dohled. Tak právě v takovém prostředí stojí horský hotel Puradies. Romantika na první pohled, byť o zážitky tady rovněž není nouze – je součástí prázdninového resortu o rozloze 500 000 m2 a každý si tady najde to, co má rád.

Sběratel (nejen) designových cen

Hned krátce po svém slavnostním otevření v roce 2016 získal hotel Puradies významné ocenění mezinárodní iF Design Award v kategorii Interior Space and Exhibition, další rok si pro změnu zdejší dvoupodlažní bar Freiraum vysloužil ocenění nakladatelství Falstaff jako nejlepší bar v německy mluvících státech a tento rok si odnesl ještě cenu German Design Award. A tím rozhodně není získávání designových trofejí u konce.

Puradies fascinuje odborníky i laiky přirozeným propojením alpských tradic, moderního životního stylu a společenských trendů. Obrovské prosklené plochy v celém hotelu dovolují přírodě doslova vstoupit dovnitř a pocit naprostého klidu navozují i použité materiály, jako je dubové dřevo, přírodní kámen a místní tradiční textilie.

Architektonická ocenění však hotel právem získává za unikát, jímž se pyšní hned u vstupu: dvoupodlažní bar & lounge Freiraum je příkladem skvělého nápadu a řemeslné dovednosti. Jako jediný v Evropě zabírá plochu 500 m² a byl vyroben z 16 000 dubových kostek! Právem tak také sbírá jedno ocenění za design za druhým.

Lázně pro tělo i duši

„Název Puradies, neboli čistý ráj, má evokovat myšlenku, kdy se po dobu své dovolené ocitnete ve světě, kde se naplno můžete věnovat sobě a svým blízkým. Naším záměrem je, aby hosté mohli zde strávený čas věnovat tomu podstatnému, a sice znovuoživení smyslů a soustředění se na to, co je v životě skutečně důležité,“ vysvětluje filosofii hotelu Michael Madreiter, šéf resortu a představitel mladé generace tradiční hoteliérské rodiny Madreiterových. „Naším cílem je propojit akční program v nádherné přírodě s důkladným odpočinkem a získáním vnitřní rovnováhy.“

K tomu rozhodně přispívá i ubytování ve stylových pokojích nebo suitách. A pozor: dvě z nich – Puradies Private Spa Suiten Wolke 7 – mají i vlastní lázně!

Odpočívat a meditovat můžete ovšem také v originálním wellness areálu Badehaus, který se nachází na břehu přírodního jezírka přímo za hotelem. Zvenčí vypadá jako relikt už snad pozapomenuté romantiky horských chat, uvnitř však nabízí wellness na nejvyšší úrovni: prosklené sauny s výhledem na impozantní svět hor, parní lázně, infrakabiny a prostorné odpočívárny, kde lze nerušeně odpočívat.

V hotelu najdete i prostornou knihovnu s čítárnou a fantastickým výhledem na krásnou horskou přírodu Leogangu.

A pro ty, kdo se rádi učí nové věci, bude jistě přínosem návštěva zdejší Školy masáží, kde se zájemci mohou naučit jednoduché grify, jak srovnat své rozbolavělé tělo…

Inovativní gastronomie v lehkém alpském stylu

Rodina Madreiterů byla v Leogangu vždy synonymem odvážných inovací. A více než kdokoli jiný ovlivnila turistický vývoj v regionu – Madreiterovi byli mimo jiné i zakladatelé lanovek Leoganger Bahnen. Takže nikoho nepřekvapí, že i v gastronomii dokážou divy a velmi rychle se vyhoupli mezi gastronomickou špičku.

Designová restaurace Ess:enz v čele s šéfkuchařem Stefanem Krieghoferem nadchne na první pohled i ochutnání především unikátním osobním stylem. Majitel i šéfkuchař jsou přesvědčeni, že základem skvělé kuchyně jsou čerstvé regionální produkty, především ty sezónní, které jsou plné síly. Hlavním dodavatelem kuchyně je tady navíc vlastní horský bio statek, který hotel zásobuje kvalitním masem, vejci a mléčnými výrobky.

Stefan Krieghofer dokáže s úžasným citem vytvořit harmonii mezi alpskou a mezinárodní kuchyní korunovanou nejlepšími rakouskými víny. A to hostům dokazuje každý den: ať při večerních menu nebo i během dne ve stylové à la carte restauraci Ess:enz.

Další, nejen gastronomickou atrakcí hotelu je původně kovárna, dnes autentická horská chata Embachalm, kde pořádají stylové večeře u krbu s pravou alpskou atmosférou. Je to ideální místo pro pořádání rodinných oslav a romantických svatebních hostin.

Ti aktivnější se pak mohou ve zdejší vyhlášené kuchařské škole Madreiter.Cooking zábavnou formou seznámit s prapůvodní salcburskou kuchyní a během kurzů mohou společně s kuchaři připravovat čerstvé místní speciality.

V hotelovém obchůdku Greisslerei se můžete vybavit místními dobrotami i specialitami vyrobenými přímo na bio statku Embachhof (sýry, marmelády, chutney, pálenky a likéry) i kvalitními rakouskými víny. Ve vlastní výrobně pralinek Pralinenmanufaktur pak můžete ochutnat nejrůznější sladké kreace.

Ráj romantiků i bikerů

Místem snů pro všechny romantiky je pak malá alpská vesnička na stráni kolem hotelu, po které jsou jakoby rozházeny půvabné chalety. Za čtrnácti rustikálními, sluncem vyšisovanými fasádami různě velkých chatek se skrývá moderní alpský interiér a luxusní vybavení: ložnice, obývací pokoj s krbem a kuchyňským koutem, sauna nebo infračervená kabina. Kdo se nechce vzdát hotelového servisu, může si objednat nejen snídani nebo večeři přímo do chatky, ale i maséra nebo kosmetičku. Hotelové zázemí je i romantikům k dispozici.

Do Puradies ovšem míří také bikeři a cyklisté všech úrovní. Hotel je totiž členem sdružení Mountain bike holidays a dokonce se dostal do VIP kategorie Elite té nejvyšší kvality. Najdete zde kvalitní prostory pro garážování kol i perfektní servis: od čištění až po drobné opravy kol. Puradies navíc spolupracuje s místními bike-experty z cykloagentury Elements, kteří nabízejí kurzy a lekce pro všechny druhy cyklistiky. V hotelu si lze také půjčit některé z 12 e-horských kol. Odborníci ze zdejšího sportovního obchodu Mitterer každému kompetentně poradí a na první vyjížďku či sjezd vás i doprovodí. A samozřejmě tady nechybí cyklotrenéři pro děti a mládež. Přestože obecně platí, že právě v designových hotelech nejsou děti příliš vítány, v hotelu Puradies to rozhodně neplatí – tady s dětmi počítají. Mají tu pro ně hernu – pro malé i starší, malou zoologickou zahradu Streichelzoo a za hotelem je i obora.

V Puradies se nikdo nenudí a přitom tady najdete klid, z něhož budete ještě dlouho po návratu domů čerpat.

 


Fotografie zaslala Zuzana Rybářová, AMAZE.cz – děkujeme.

Designový horský ráj Puradies plný zážitkůDesignový horský ráj Puradies plný zážitkůDesignový horský ráj Puradies plný zážitkůDesignový horský ráj Puradies plný zážitkůDesignový horský ráj Puradies plný zážitkůDesignový horský ráj Puradies plný zážitků

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka