Den saunování proběhne po celé České republice i na Slovensku

Již v sobotu 22. 10. se uskuteční DEN SAUNOVÁNÍ. Druhý ročník má za cíl podpořit zdravý životní styl a správné saunování. Letos jsme se zaměřili na saunování rodin a dětí. V rámci akce proběhne také zážitkové noční saunování - SAUNOVÁ NOC s pokusem o překonání rekordu „Nejvíce saunujících se lidí na jednom místě“. Den saunování se uskuteční v Praze, Čestlicích, Liberci, Branné v Jeseníkách, na Frymburku, ve Velkých Karlovicích, Ostravě, Přerově, Olešné, Příbrami a také ve slovenských Patincích

Saunování dětí má v naší zemi dlouhodobou tradici. Saunujeme již předškolní děti v řadě mateřských školek, od tří měsíců věku kojence je možné saunovat v domácích saunách. „Pro saunování malých dětí je nejvhodnější věk kolem 3 let, tedy mladší předškoláci. V tomto věku můžete bez obav začít se saunováním, děti jsou schopné vyjádřit své pocity a rodiče na ně mohou reagovat.“, říká Pavel Hofrichter, člen představenstva České asociace wellness. „V tomto věku je nejlepší děti saunovat odděleně, například v předškolních zařízeních nebo v uzavřené společnosti. Také je dobré upravit teplotu v sauně na přijatelných 60-70 stupňů, děti se saunují kratší dobu než dospělí, předškoláci kolem 5-7 minut. Ke každému saunování i malých dětí patří ochlazení pod sprchou a v bazénku nebo třeba ve sněhu a důležitá je následná relaxace. U dětí je potřeba kontrolovat pitný režim. Větší děti se mohou saunovat společně s rodiči ve veřejných saunách. Například v pražském Aquapalace otevřeli první dětskou saunu v ČR.“, dodává Hofrichter.

Pravidelné saunování je skvělá prevence a podpora imunity. Děti, které se pravidelně saunují jsou méně často nemocné a pokud již onemocní, má nemoc hladší průběh. Pro pravidelné saunování je nejlepší interval  1 týden.  Saunování předchází onemocněním horních cest dýchacích, působí na psychiku, výborné je pro astmatiky a celkově má řadu pozitivních účinků na lidské tělo.

Přijďte si vyzkoušet saunování s dětmi do pražského Aquapalace nebo do dalších zapojených saun (seznam najdete na webu www.Aquamanie.cz) . Připraveny jsou přednášky, diskuse pro rodiče a speciální saunové ceremoniály s překvapením pro děti. V čestlickém aquaparku začínáme v 15 hodin.

Pro dospělé účastníky jsou v rámci Saunové noci připraveny speciální saunové ceremoniály, přednášky a další zajímavý program. Při prodloužené otevírací době můžete na řadě míst využít i snížené vstupné. Zážitkové saunování za svitu svíček doplní i relaxační program promítání obrazů Zdeňka Hajného prolínajících se s fotografiemi vesmírných objektů a doprovázené příjemnou relaxační hudbou.

Akce je pořádána společností Rain.cz v rámci projektu AQUAINFO.cz, který podpořilo MMR a Českou asociací wellness. Mediálním partnerem je on-line magazín WellnessNoviny.cz.
Akci podporují: Asociace pracovníků v regeneraci, AAA BYTY, Saunaci.cz, Naturista.cz  a další.

Ke stažení
Tisková zpráva - Den saunování Wellness Horal, Velké Karlovice (.pdf) 429,46 kB
Tisková zpráva - Den saunování v Aquapalace Praha (.pdf) 416,76 kB
Tisková zpráva - Den saunování, Centrum Babylon Liberec (.pdf) 111,63 kB

Wellness Horal, saunaSaunový ceremoniál v Aquapalace PrahaLogo Den saunování, saunová nocWellnes Hotel FrymburkRelax DejviceNa Jižní PřerovRelax centrum Kolštejn - vitální svět, čajovna

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka