Den saunování a saunová noc 22.10.2011

Druhý ročník akce na podporu saunování s názvem DEN SAUNOVÁNÍ a zážitkového nočního saunování SAUNOVÁ NOC se uskuteční v sobotu 22. října 2011. Hostitelem hlavní akce je největší saunový svět v ČR, v Aquapalace Praha, ale program saunové noci bude probíhat i v dalších zapojených saunách, bazénech, wellness centrech. Součástí večera bude i překonání rekordu v největším počtu na jednom místě se saunujících lidí. Připraveny jsou speciální saunové ceremoniály, přednášky a další zajímavý program.

V rámci projektu Aquainfo.cz ve spolupráci s Českou asociací wellness proběhne DEN SAUNOVÁNÍ. Cílem této akce je podpořit zdravý životní styl a saunování jako takové, letos s akcentem na saunování dětí a rodin. Všichni návštěvníci se dozvědí množství doporučení, rad a informací spojených se správným saunováním, k dispozici bude i letáček s pravidly saunování. Přijít tedy mohou i nezkušení, začínající a ti kteří se nikdy nesaunovali. Odborný personál jim poskytne užitečné rady. Pro rodiny bude připraven doprovodný program a pro děti speciální saunový ceremoniál.

Pokusíme se o překonání loňského rekordu „Nejvíce saunujících se lidí na jednom místě“. Tím místem je největší saunový svět v ČR, v čestlickém Aquapalace Praha, který nabízí 14 různých prohříváren určených pro příjemné, luxusní i netradiční saunování. "Loni jsme zapsali první rekord tohoto druhu - 191 saunujících se osob. Věřím, že letos tento rekord překonáme a na saunování při svíčkách přijde mnoho nových zájemců o saunování" říká Pavel Hofrichter, ředitel společnosti RAIN.cz a člen představenstva České asociace wellness.

Ozdravné účinky sauny jsou známy odnepaměti. V sauně se uvolňují unavené svaly a vyplavované endorfiny přinášejí úlevu mysli a zklidnění stresovanému mozku. Sauna dokáže uvést duši a tělo do harmonického a rovnovážného stavu, navrací mladost, pomáhá posilovat krevní oběh, zkvalitňuje činnost srdce a oživuje pleť. Pravidelné saunování podporuje odolnost proti virovým infekcím dýchacích cest. Horký vzduch v sauně vyvolává pocení a vylučování škodlivých látek z těla, otevírá póry, zlepšuje prokrvení, pružnost a vzhled pokožky.

Tradice saunové noci je založena v  bazénech, aquaparcích a wellness centrech po celé České republice. Nyní se pořadatelům hlásí další zájemci o účast v projektu. "Pokud provozujete saunu, wellness centrum a chcete pro své návštěvníky připravit zajímavý program, kontaktujte pořadatele a nic nebrání abyste se připojili k této myšlence propagující zdravé saunování" zve Hofrichter.

V sobotu 22. 10. bude v Aquapalace Praha prodloužená otevírací doba až do 23.30 h. Návštěvníci si budou moci užít romantiku Vodního i Saunového světa za svitu svíček a doprovodu relaxační hudby. Zvýhodněný vstup od 20 hodin je 350 Kč. Zveme všechny milovníky saunování, aby přišli podpořit náš pokus o rekord (ve 22 hodin). Vítán je kdokoli, ať se přijde jen podívat, zaplavat si, nebo si užít Saunovou noc bez účasti na rekordu.

Program Dne saunování v Aquapalace Praha:

Přednášky (blok od 16 a od 21 hodin):

- wellness jako prevence

- domácí saunování a domácí sauny

- saunování dětí, saunování v rodině


Speciální saunový ceremoniál s překvapením pro děti i rodiny

- předběžně v 15:30 a v 17:3O hodin (upřesníme)


Rekordy

- 22 hodin - pokus o nový rekord nejvíce saunujících osob na jednom místě

Ve 22:30 hodin bude připravena tombola o ceny jako je wellness pobyt a vstupenky do Aquapalace Praha. Oznámení výsledků rekordu. 
Speciální saunové ceremoniály po celou noc

Relaxační doprovodný program - promítání obrazových kompozic Zdeňka Hajného a snímků hvězd a vesmírných objektů za doprovodu relaxační hudby.

 

Akce je pořádána ve spolupráci s projektem Sauňáci.cz 
Mediálním partnerem je on-line magazín WellnessNoviny.cz

Fotografie fotograf Pavel Hanuška a redakce.

Den saunování a saunová noc 22.10.2011Den saunování a saunová noc 22.10.2011Den saunování a saunová noc 22.10.2011Den saunování a saunová noc 22.10.2011Den saunování a saunová noc 22.10.2011Den saunování a saunová noc 22.10.2011Den saunování a saunová noc 22.10.2011Den saunování a saunová noc 22.10.2011Den saunování a saunová noc 22.10.2011Den saunování a saunová noc 22.10.2011

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka