Den letního saunování

pravidelné saunování i v letním období je zdravé, podporuje imunitní systém a pomáhá lépe snášet výkyvy teplot

Den letního saunování se uskuteční v sobotu 18. června 2016. Pořádá jej Česká asociace saunérů v mnoha saunách po celé ČR. Cílem této kampaně je upozornit na výhody pravidelného celoročního saunování a vysvětlit význam zdravého saunování i v letním období.

Pouze pravidelné saunování je opravdovým přínosem pro naše zdraví. A k pravidelnosti je třeba nevynechat letní období. "Saunování v létě má svá pozitiva a kromě všech známých přínosů zdravého saunování je třeba vyzdvihnout podporu termoregulačního systému. Lidé, kteří se pravidelně saunují, lépe zvládají výkyvy teplot nebo letní tropické dny." vysvětluje Pavel Hofrichter z České asociace saunérů

Řada saun se k akci připojuje speciálním programem, kdy návštěvníkům připraví saunové ceremoniály nebo procedury zážitkového saunování. Saunování je vhodné pro celé rodiny a tak i program pro rodiny s dětmi nabízí saunová centra právě na celý víkend.

SAUNIA Praha připravila pro své návštěvníky speciální program s metličkováním na neděli 19.6. v obou svých pobočkách (v Hostivaři i v Nových Butovicích). Přírodní procedura pocházející z Ruska bude připravena v ceně běžného vstupného. V pondělí pak proběhne BEAUTY DAY s masážemi, relaxací a speciálními saunovými ceremoniály a to nejen pro dámy.

Aquapalace Praha zve návštěvníky do největšího saunového světa na speciální mezinárodní program - saunové ceremoniály od saunových mistrů Natalie a Mathiase z Německa. Ty jsou na programu v pátek 17. i v sobotu 18. června. Začátky speciálních saunových show jsou v 18, 20 a ve 22:20 hodin.

Aquacentrum Šutka v Praze spojilo Den letního saunování se Dnem otců, který je v neděli a právě na tento den je připraven bohatý program mistrovských saunových ceremoniálů a soutěž Windstorm Master. Začínáme již v 15:30 a na zajímavé saunové show z prostředí počítačových her se mohou těšit zejména tatínkové. Pro maminky pak nebudou chybět peelingové procedury. Program probíhá v rámci cyklu SaunaFest na cestách.

Městský bazén Mladá Boleslav připravuje na 18.6. od 17 hodin večerní saunování se speciálními saunovými ceremoniály. Dále se k akci připojili například: Aquapark Olešná, resort Dolní Morava nebo Saunový ráj v Holicích či Finská sauna Hadovka. Do sauny se zážitkovým saunováním se můžete vydat i do Wellness Horal Resortu Valachy.

Den letního saunování navazuje na další projekty České asociace saunérů jako je festival zážitkového saunování SaunaFest, nebo podzimní Týden saunování. Akce ke Dni letního saunování se uskuteční v Mladé Boleslavi, Praze nebo třeba v Resortu Valachy.

Česká asociace saunérů

Česká asociace saunérů (ČAS) je mladým spolkem saunérů, saunových animátorů, pracovníků wellness a SPA center. Sdružuje wellness resorty a saunová centra. Asociace pracuje na osvětě správného saunování, připravuje eventy a akce, sloužící k výměně zkušeností mezi členy, nebo propagaci českého saunového umění z oblasti zážitkového saunování v zahraničí. ČAS podporuje rozvoj saunování a wellness aktivit v ČR.

 

zdroj fotografií – saunové světy Aquapalce, Saunie, Aqua Sport Club Jedenáctka, Saunový ráj Holice, Aquapark Olešná, Městský bazén Mladá Boleslav

Den letního saunováníDen letního saunováníDen letního saunováníDen letního saunováníDen letního saunováníDen letního saunování

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka