Den letního saunování

9. června 2018

Den letního saunování se uskuteční v neděli 9. června 2018. Pořádá jej Česká asociace saunérů a připojují se kvalitní saunová centra v celé ČR. Cílem této kampaně je upozornit na výhody pravidelného celoročního saunování a vysvětlit význam zdravého saunování i v letním období.

Saunování je zdravé. Opravdu přínosné je ale jen pravidelné saunování 1x týdně. Ideální je pak nepřerušit pravidelnost ani v letním období. "Saunování v létě je velmi vhodným doplňkem všech typických letních aktivit. Kromě všech známých přínosů zdravého saunování je třeba vyzdvihnout podporu termoregulačního systému. Lidé, kteří se pravidelně saunují, lépe zvládají výkyvy teplot nebo letní tropické dny. My zveme k letnímu saunování také rodiny a ideální je zvolit si saunové centrum s venkovní částí." vysvětluje Pavel Hofrichter z České asociace saunérů.

Řada saun se k akci připojuje speciálním programem, kdy návštěvníkům připraví saunové ceremoniály nebo procedury zážitkového saunování. Saunování je vhodné pro celé rodiny a tak i program pro rodiny s dětmi nabízí saunová centra právě na celý víkend.

Letos se ke kampani připojili saunová centra z celé ČR

Forum Romanum Wellness – svět wellness zážitků pod Pálavou je součástí nejmodernějšího a největšího vodního světa v České republice. V Aqualandu Moravia jsou balneo vany a některé bazény zásobeny unikátní minerální vodou s prokazatelnými léčivými účinky. Milovníkům saunování je k dispozici 9 různých saun, vířivky, Kneippova lázeň, masáže a další procedury. Skutečným požitkem je pak vířivá koupel pod širým nebem s panoramatickým výhledem na pálavskou krajinu. Přijďte si odpočinout a zrelaxovat tělo i mysl. Pobyt u nás vám dodá energii, posílí imunitu a pomůže zapomenout na starosti běžného života. Tématické saunové ceremoniály.

Aqua Sport Club – provozovatel Plaveckého areálu Jedenáctka VS se se svým útulným wellness připojuje ke kampani Den letního saunování na podporu zdravého saunování. Již čtvrté léto budeme našim klientům nabízet wellness služby s rozšířenou nabídkou saunových ceremoniálů. Naše wellness s finskou saunou, aroma saunou, parní lázní a ledovou studnou je pro klienty otevřeno každý den od 10 do 21hod. Nejen, že si u nás klienti odpočinou, ale v úterý, pátek i v sobotu mohou prožít některý z našich saunových ceremoniálů. Každý čtvrtek od 15 do 19hod je wellness otevřeno  pouze pro ženy, kde je pro ně připraven speciální dámský ceremoniál – Lady Beauty.

Sauna Čelákovice – Saunové zahradní lázně, prohřívárna s kapacitou 40 osob, velký venkovní ochlazovací bazén, bar, masáže, saunování s posezením u ohně.

 

Česká asociace saunérů

Česká asociace saunérů (ČAS) je mladým spolkem saunérů, saunových animátorů, pracovníků wellness a SPA center. Sdružuje wellness resorty a saunová centra. Asociace pracuje na osvětě správného saunování, připravuje eventy a akce, sloužící k výměně zkušeností mezi členy, nebo propagaci českého saunového umění z oblasti zážitkového saunování v zahraničí. ČAS podporuje rozvoj saunování a wellness aktivit v ČR.

Fotografie zaslal Pavel Hofrichter, předseda České asociace saunérů - děkujeme.

Den letního saunováníDen letního saunováníDen letního saunováníDen letního saunování

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka