Den letního saunování

18. června 2017

Pravidelné saunování prospívá zdraví, podporuje imunitní systém a je vhodné i v letním období, kdy pomáhá lépe snášet výkyvy teplot. Den letního saunování se uskuteční v neděli 18. června 2017. Pořádá jej Česká asociace saunérů a připojují se kvalitní saunová centra v celé ČR. Cílem této kampaně je upozornit na výhody pravidelného celoročního saunování a vysvětlit význam zdravého saunování i v letním období.

Saunování je zdravé. Opravdu přínosné je ale jen pravidelné saunování 1x týdně. Ideální je pak nepřerušit pravidelnost ani v letním období. "Saunování v létě je velmi vhodným doplňkem všech typických letních aktivit. Kromě všech známých přínosů zdravého saunování je třeba vyzdvihnout podporu termoregulačního systému. Lidé, kteří se pravidelně saunují, lépe zvládají výkyvy teplot nebo letní tropické dny. My zveme k letnímu saunování také rodiny a ideálně je zvolit si saunové centrum s venkovní částí." vysvětluje Pavel Hofrichter z České asociace salérů.

Řada saun se k akci připojuje speciálním programem, kdy návštěvníkům připraví saunové ceremoniály nebo procedury zážitkového saunování. Saunování je vhodné pro celé rodiny a tak i program pro rodiny s dětmi nabízí saunová centra právě na celý víkend.

V Praze je plavecký areál Jedenáctka, který láká rodiny s dětmi do své vodní části. Nicméně součástí je i saunové centrum se třemi prohřívárnami (finská sauna, prostorná parní lázeň nebo BIO sauna).  Česká asociace saunérů doporučuje také saunové centrum Aquapalace Praha, které je největší v ČR. Program ke Dni letního saunování v předstihu proběhl také v Aquacentru Šutka.  Pravidelné saunové ceremoniály připravují již tři saunová centra SAUNIA v Praze.

V Aquacentrum Bohumín na severní Moravě otevírají 19.6. novou srubovou saunu v zahradě. Ta je určena pro zážitkové saunování a celý den bude připraven pro návštěvníky zajímavý program speciálních saunových ceremoniálů. Ke Dni letního saunování se mimo jiné připojují  saunová centra Saunový ráj Holice (zde proběhne i speciální nedělní program) nebo v Městský bazén Mladá Boleslav.

Den letního saunování navazuje na další projekty České asociace saunérů jako je festival zážitkového saunování SaunaFest, nebo podzimní Týden saunování.

Česká asociace saunérů

Česká asociace saunérů (ČAS) je mladým spolkem saunérů, saunových animátorů, pracovníků wellness a SPA center. Sdružuje wellness resorty a saunová centra. Asociace pracuje na osvětě správného saunování, připravuje eventy a akce, sloužící k výměně zkušeností mezi členy, nebo propagaci českého saunového umění z oblasti zážitkového saunování v zahraničí. ČAS podporuje rozvoj saunování a wellness aktivit v ČR.

Den letního saunováníDen letního saunování

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka