Dátá snéhan - Ajurvédská olejová masáž

Jedná se o celkovou masáž těla vonnými oleji zaměřenou především na svaly, šlachy a úpony. Snéhan znamená hlazení těla s něhou. Základní terapie ajurvédy, která připravuje tělo pro náročnější techniky protahování svalstva.

Dáta snéhan je razantní masáží pro zvětšování pohyblivostí kloubů za pomocí hathajógy, zlepšující oběhový systém. Postupně se cílenými hmaty uvolňují klouby po celém těle, protahují se končetiny. Pro někoho může být celkem bolestivá. Po hodinové masáži se tělo uvolní v parním boxu, kde se vstřebá přebytečný olej do kůže, tělo relaxuje při teplotě kolem 45 stupňů a klouby se krásně uvolní pronikáním teplé bylinné páry.
Prvním cílem této terapie je dokonalé proudění prán a protahování svalů, druhým cílem je dosažení optimální pohyblivosti kloubů, třetím je uzdravení systémů v těle, tj. dýchacího, trávicího, oběhového a dalších. Čtvrtým cílem ájurjógy je harmonie těla a mysli, pátým poznání.
Dáta snéhan působí obdobně jako jógové cvičení. Zde se však přiřazují různé pasivní cviky, které masér provádí za klienta. Člověk vnímá fyzickou, ale i psychickou úlevu a má pocit svěžesti. Podporuje se tok energie. Po této masáži se zjevně zvýší rozsah kloubů, zlepší se výživa tkání a upraví se metabolismus.

Dátá snéhan - Ajurvédská olejová masáž

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka