Cykloakce roku 2017

na kterých nesmíte chybět

Ať už jste nadšený nebo profesionální cyklista či cyklistka, Ski a Bike Centrum Radotín pro vás připravilo řadu akcí, na nichž si každý přijde na své.

Velké testování kol v Radotíně

Chcete si vybrat kolo a nevíte, které je pro vás to pravé? Zajděte si do Ski a Bike Centra v Radotíně na Testování kol na vlastní kůži a vyberte si to správné.

Zájemci si zde mohou bezplatně vyzkoušet špičkové modely aktuálních kolekcí značek Trek, Specialized, Cannondale a Cervélo. Každý si zde může vyzkoušet i více modelů jízdních kol různých kategorií. Testování totiž odborníci považují za jediný způsob, jak najít typ kola, který bude cyklistovi skutečně nejvíce vyhovovat a přinese mu největší požitek z jízdy. Nejde přitom zdaleka jen o to, zda si vybrat kolo horské, trekingové nebo silniční. Složitější je například vybrat si v rámci celoodpružených horských kol, kterých je hned několik kategorií. Testování může rovněž přinést odpověď, pokud cyklista váhá mezi dvěma rámovými velikostmi, mezi hliníkovým a karbonovým provedením téhož kola, nebo mezi modelem se 27,5“ nebo 29“ ráfky. Zákazník většinou má jasnou představu, jaké kolo chce, a zkušený prodejce mu může poskytnout radu a doporučení, ale nic nenahradí osobní zkušenost. Ski a Bike Centrum Radotín proto pořádá každé jaro testovací víkendy a dokonce nabízí možnost zdarma otestovat vybrané modely kol i během celé sezony. Účastníci mohou také využít pohodové společné vyjížďky, během nichž vám organizátoři pomohou i radou týkající se techniky jízdy nebo výběru vhodného vybavení.

Termíny: 14. – 16. dubna 2017

Více informací: https://www.kola-radotin.cz/testovaci-vikend-2017

 

SBCRide: Společné vyjížďky na kole

Není nad to mít s kým jezdit na kole. Na akcích SBCRide najdete podobně naladěné cyklisty a cyklistky, například i rodiče, kteří si chtějí na chvíli odpočinout od dětí, s nimiž si můžete užít po celé jaro a léto každou druhou sobotu společnou vyjížďku na krásných trasách v okolí Ski a Bike Centra Radotín.

Začnete malou cyklistickou snídaní, následuje společná vyjížďka trvající 2,5 až 4 hodiny (trasu organizátoři vždy upřesní před vyjížďkou). Ale nemusíte se ničeho bát – tempo se vždy přizpůsobí účastníkům a trasa většinou končí u některé osvědčené restaurace, kde si můžete dát oběd. Odpoledne je pak na účastnících, zda zvolí vlastní trasu, nebo se společně vydají do cíle, kde si mohou ještě zaslouženě odpočinout. A pozor: Akce je zcela zdarma! Střídají se vyjížďky na horských a silničních kolech.

Aktuálně plánované vyjížďky:  15. – 16. 4., 30. 4., 21. 5., 11. 6., 25. 6., 16. 7., 30. 7. a 13. 8. 2017

Více na https://www.kola-radotin.cz/sbcride

 

Odhalte něžnou tvář cyklistiky na Dámské jízdě

Přijďte si 3. června 2017 užít cyklistiku v čistě dámském provedení do Radotína na již sedmý ročník oblíbené sportovně-společenské akce nazvané Dámská jízda.

Tento den zdaleka nebude jen o cyklistice, ale hlavně o ženách, které se rády projedou na kole, ale nepovažují se za stroje na polykání kilometrů a počítání minut a vteřin. Nemusí nutně soutěžit a porovnávat výkony, zato zpomalí, aby se pokochaly krajinou a popovídaly si, protože vědí, že jim nic neuteče. Už 7. ročník Dámské jízdy pořádá v sobotu 3. června Ski a Bike Centrum Radotín.

Účastnice čeká pořádně nabitý doprovodný program a především společná vyjížďka, která bude vrcholem akce – dokonce si můžete vybrat, jaká tvář cyklistiky vás láká nejvíce, a pod vedením zkušených bikerek se vydat do terénu: Radostná bude nenáročná vyjížďka na pohodlných městských kolech, která povede zejména romantickými úseky podél Berounky. Divoká výprava na horských kolech vás zavede po spletitých cestičkách, přes kameny i kořeny do lesních bludišť kolem Radotína. Ofoukaná jízda zase umožní rozlet do dálek na okřídlených galuskách silničních kol po opuštěných silničkách mezi lesy a poli… Na jakoukoliv z tras můžete jet na vlastním kole, nebo si po předchozí domluvě zapůjčit kvalitní bicykl od pořadatelů. Kromě samotné vyjížďky vás čeká bohatý doprovodný program a nebude chybět ani drobné občerstvení.

A co s sebou? Kromě dobré nálady, o kterou jistě nebude nouze, stačí pouze kolo (nebudete-li si půjčovat na místě), cyklistická helma a sportovní oblečení.

Vstup na akci je zdarma.

Datum: 3. 6. 2017

Nezapomeňte se včas registrovat, počet účastnic je omezen: www.kola-radotin.cz/damska-jizda

 

Bike Valachy po ostrých valašských kotárech s Jiřím Ježkem

Bike Valachy, tak se jmenuje závod, který se letos koná již popáté a vypukne 18. června u hotelu Galik ve Velkých Karlovicích. Trať vede přes Miloňov a dvakrát překonává hřeben Vsetínských Beskyd. Nádherné výhledy, vydatné kopce a náročné sjezdy, ale i četné singltrailové pasáže – ne nadarmo je tato část Beskyd oblíbenou tréninkovou lokalitou profesionálních bikerů. Připraveny jsou i závody pro děti na kratší vzdálenosti, to vše navíc s mimořádně zajímavou příležitostí poměřit si síly s šestinásobným paralympijským vítězem a mistrem světa v cyklistice Jiřím Ježkem. A pokud chcete sportovní výkony spojit s trochou zaslouženého odpočinku, v okolí najdete skvělý wellness svět ve Spa hotelu Lanterna a zábavný vodní svět se slanou vodou vyhřívanou až na 36 °C ve Wellness hotelu Horal. www.valachytour.cz

Fotografie zaslala Zuzana Rybářová, AMAZE.media – děkujeme.

Cykloakce roku 2017Cykloakce roku 2017Cykloakce roku 2017Cykloakce roku 2017Cykloakce roku 2017

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka