Členové výboru světové saunařské asociace v Praze

Praha tento víkend zažila vskutku jedinečnou mezinárodní událost v oblasti WELLNESS. Stala se místem jednání výkonného výboru světové saunařské asociace ISS - International Sauna Society. Účastníci, kteří byli v Praze poprvé si prohlédli také největší český aquapark AQUAPALACE Praha.

ISS - International Sauna Society je světová saunařská asociace se sídlem ve finských Helsinkách. ABAS ČR je členem této mezinárodní organizace po přístupových jednáních v roce 2006. Česká Republika je tedy díky ABAS ČR jednou z 11 zemí světa, která je členem ISS (Finsko, Německo, Norsko, Rakousko, Belgie, Holandsko, Japonsko, Spojené státy, Mexiko a Česká republika). Na následném kongresu bude pravděpodobně přijato Lotyšsko, jehož přístupová jednání již byla započata.

Na výkonném výboru ve Vídni v dubnu t.r. pozval ing. Kouba zástupce ISS na další schůzi vedení ISS do Prahy. Ve dnech 20. - 22. listopadu 2009 se tedy skutečně jednání výkonného výboru v Praze uskutečnilo. Bylo to poslední jednání před nejbližší akcí ISS - Světovým kongresem v Tokiu, který se uskuteční v květnu 2010 (pořádá se jednou za 4 roky).

Výbor byl ubytován v hotelu AQUAPALACE v Čestlicích, kde management hotelu zajistil ubytovaným hostům příznivé cenové podmínky. Jednání probíhalo  v salonku Tahiti (účast paní Marketta Forsell - prezidentka ISS, Peter Jeitler - prezident OSF z Rakouska, Matti Kivinen z finské asociace, prezident Nakano z japonské asociace s tlumočnicí a doprovodem, Ing. Jiří Kouba - viceprezident ABAS ČR). Na programu byly závěry jarního zasedání ve Vídni a příprava kongresu v japonském Tokiu (vložné, ubytování, program, zájezdy, exkurze aj.). Saunování zúčastněných v saunovém světě a římských lázních sponzorsky zajistil provozovatel (GMF aquapark Prague a.s. - člen ABAS ČR). ABAS ČR zajistila noční prohlídku kulturních a historických památek Prahy s večeří z paluby parníku River classic. Osvětlený Pražský hrad, Národní divadlo, Petřín, Vyšehrad, Karlův most a další památky v účastnících zasedání zanechaly velký dojem z našeho hlavního města.

Světový kongres se bude v Tokiu konat od 17. května 2010 s odborným programem, očekává se účast 150 Japonců a 50 odborníků z Evropy.

Ing. Kouba Jiří - viceprezident ABAS ČR a šéfredaktor BAZÉN & SAUNA
upravil Pavel Hofrichter.

 

Členové výboru světové saunařské asociace v PrazeČlenové výboru světové saunařské asociace v PrazeČlenové výboru světové saunařské asociace v Praze

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka