Chutná dýňová polévka

Před nedávným Haloweenem byly dýně k vidění leckde. Kromě vyřezávaných masek můžeme ale dýně také různými způsoby zpracovat jako zdravé a chutné jídlo. Jedním z velmi jednoduchých a přitom zajímavých receptů je dýňová polévka.

Připravíme ji jednoduše, postup připomíná v mnohém rajskou polévku. Dýni oloupeme a nakrájíme na malé dílky. Na olivovém oleji osmažíme cibulku se solí a tymiánem a uděláme světlou jíšku a zalijeme vodou. Přidáme dýni a bobkový list. Vaříme kolem půl hodiny. Když je dýně měkká, rozmixujeme polévku ponorným mixérem nebo stačí pečlivě rozmačkat vidličkou.

Polévku lze při servírování dozdobit petrželkou nebo strouhaným sýrem či jogurtem.

Chutná dýňová polévka

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka