Chtějte tělové a masážní oleje jen nejvyšší kvality!

Jak je poznat?

Léčivou sílu bylin a masáží využívali už před více než 5000 lety v Číně i Egyptě a moc dobře věděli proč. Vůně a energie éterických olejů ve spojení s rostlinnými oleji dokáží v člověku navodit dokonalý pocit pohody a klidu. Lidské doteky v kombinaci s přírodními a esenciálními oleji jsou jednou z nejúčinnějších metod, která má blahodárný vliv nejen na zdraví, ale i psychickou pohodu.

Proč zrovna tělové a masážní oleje?

Každý z nás má povrch kůže chráněný tzv. kožním filmem, známým také jako lipidový film, který zajišťuje vnější ochranu kůže a její větší odolnost. Zároveň brání vyplavování látek rozpustných ve vodě a zvyšuje imunitu pokožky vůči chemickým látkám. Je velmi důležité si uvědomit, že každodenním běžným sprchováním či koupelí oslabujeme tento film a naši kůži neustále odmašťujeme. Proto je velmi podstatná následná péče o čerstvě umytou pokožku. Doporučujeme pleť ošetřit vhodným přírodním tělovým a masážním olejem.

„Tělové a masážní oleje v sobě skrývají velký potenciál. Pomáhají nám znovu obnovit narušený lipidový film, pokožku zvláčňují, zpevňují a zvyšují její elasticitu. Vytváří na ní novou ochrannou vrstvu, která zabraňuje dalšímu vysušování a popraskání. Je důležité volit skutečně ty nejkvalitnější oleje, které dokáží našemu tělu dodat maximální péči. Neměly by obsahovat minerální oleje (paraffinum liquidum), syntetické látky či barviva apod. Měly by být z olejů lisovaných pouze za studena. Doporučuji masážní oleje, jejichž základ tvoří olej mandlový, makadamiový a meruňkový, tyto oleje u nás označujeme zkratkou M3. Mají výjimečné vlastnosti a jsou špičkou mezi oleji vůbec,“ vysvětluje Jiří Harašta, majitel české značky přírodní aromaterapeutické biokosmetiky Saloos.

Mimořádnou roli mezi těmito tzv. M3 oleji hraje právě olej makadamiový. Ten díky vysokému obsahu kyseliny palmitolejové, která je velmi blízká tukům lidské pokožky, pomáhá významně bojovat proti stárnutí a unavené pleti. Vzájemná synergie M3 olejů je přímo ideální k péči o suchou, přesušenou, citlivou i jemnou dětskou pokožku. Dokonale ji hydratují, vyživují, regenerují a zvyšují její elasticitu. Jsou vhodné i ke zklidnění pokožky s dermatologickými problémy. „Značka Saloos, jako jedna z mála firem na trhu, nabízí tělové a masážní oleje, jejichž součást tvoří právě olej makadamiový. Moc dobře víme, jak je tělu prospěšný, a proto jsme toto spojení M3 olejů také vytvořili. Hledáte-li absolutní kvalitu mezi tělovými a masážními oleji, tak doporučuji právě ty s kombinací M3 olejů,“ doplňuje Jiří Harašta.

Tělové a masážní oleje neobsahují jen rostlinné oleje, které pečují o pokožku, ale i 100% přírodní esenciální oleje, které povzbudí nejen tělo, ale i mysl. Mohou být velkým pomocníkem proti stresu, neklidu či špatné náladě. Zvolte masážní olej dle toho, jakých účinků s jeho pomocí chcete dosáhnout. Stejně jako byliny, i různé oleje mají své přednosti, kterých by bylo škoda nevyužít. Při výběru dbejte na složení, ale i na vůni oleje, která by vám měla být příjemná.

Tělové a masážní oleje doporučené značkou Saloos:

Na bolest svalů, nohou – tělový a masážní olej Maratonec. Skvěle regeneruje, uvolňuje a prohřívá pokožku, před i po fyzické námaze a sportovním výkonu. Nepostradatelný pro vrcholové sportovce.

Na zklidnění – tělový a masážní olej Relax. Vyvážená kombinace relaxačních esenciálních olejů působí příznivě při napětí a napomáhá obnově nové energie po náročném dni.

Uvolnění svalů – tělový a masážní olej Devatero kvítí. Je mimořádně vhodný k masáži namožených částí těla, prokrvuje a prohřívá pokožku. Skvěle regeneruje při únavě, před i po fyzické námaze, sportovním výkonu či v období nachlazení. Velmi vhodný i pro sportovce.

Fotografie poskytla Laďka Petrjánošová, Salus/Saloos, M+H,Míča a Harašta, s.r.o. - děkujeme.

Chtějte tělové a masážní oleje jen nejvyšší kvality! Chtějte tělové a masážní oleje jen nejvyšší kvality! Chtějte tělové a masážní oleje jen nejvyšší kvality!

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka