Čeští saunéři jedou na mistrovství světa v saunových ceremoniálech.

Oficiální mistrovství světa v saunových ceremoniálech SAUNA WM se uskuteční od 25. října v rakouském Bad Hofgastein. Saunéři a saunoví animátoři z 21 zemí zde ve vrcholné soutěži změří svůj um v poskytování saunových rituálů, ceremoniálů, které jsou v zahraničí známé pod pojmem AUFGUSS. ČR bude reprezentovat Jaroslav Pallas z Cedrus Spa a Lukáš Poluk ze saunového světa Saunia. Oba byli nejlepší v rámci oficiálního mistrovství ČR - SaunaFest, které se jako kvalifikace na MS uskutečnilo na jaře.

Saunové ceremoniály jsou rituály v sauně, kdy saunér polévá kameny na kamnech vodou s vonnou esencí, rozdává peelingy, medy nebo další saunovou kosmetiku. V rámci saunování pak víří horký vzduch ručníkem a provádí tzv. parní nárazy, kdy se horký vzduch, který je u stropu sauny, vhání na saunující se návštěvníky. Nyní stále více dostávají prostor moderní saunové ceremoniály. Jde o velkou show a 10 až 15 minutové sezení v sauně je zpestřeno hudbou, saunér využívá kostýmy nebo speciální nalíčení. Každý takový ceremoniál má svou motivaci např. z filmů, z historie nebo z tradic různých zemí. Oblíbené jsou také saunové ceremoniály pro děti a rodiny. Saunový ceremoniál je opravdový saunový zážitek a i v ČR získává stále větší popularitu. V současnosti saunové ceremoniály nabízí cca 15 provozovatelů saun, saunových světů nebo wellness resortů.

Mistrovství světa v saunových ceremoniálech je vrcholnou události v oblasti zážitkového saunování. Letošního mistrovství se zúčastní téměř 40 saunérů z 21 zemí. Většina prošla kvalifikačními koly. V ČR se kvalifikace uskutečnila na jaře na akci SaunaFest v saunovém světě Cedrus Spa nedaleko Pardubic. Oficiální mistrovství ČR v saunových ceremoniálech pod záštitou pořadatele světové akce přineslo nové prvky a nešlo jen o soutěž českých saunérů. SaunaFest přivítal 18 soutěžících a Velká cena ČR přitáhla pozornost těch nejlepších saunérů ze zahraničí. Po vzoru SaunaFestu se pak letos uspořádala i další kvalifikační kola v dalších zemích.

Saunové ceremoniály mají tradici v Rakousku a Německu, ti nejlepší saunéři jsou z Belgie nebo Holandska. Rozvoj této mladé aktivity můžeme sledovat u nás nebo v Polsku či Maďarsku.

Mistrovství svět v Alpentherme Bad Hofgastein bude probíhat 25. až 27. 10. 2013. V pátek bude kvalifikační kolo pro Rakousko a první soutěžící - jednotlivci semifinále, v sobotu pokračuje semifinále a v neděli finále. Soutěží jak jednotlivci saunéři, tak také týmy. Naší jdou soutěžit v 14:40 Lukáš Poluk, 16:40 Jaroslav Pallas. Světové setkání nabídne velkou výměnu zkušeností, soutěžní klání, doprovodné programy a další saunové atrakce. Mezi ty patří třeba metličkování v podání odborníků – bánčiků z Ruska.

Výhodou oficiálního mistrovství světa je také použití sauny klasické velikosti, kde jsou saunéři zvyklí pracovat. V sauně Cascadia najde místo přes 60 návštěvníků. Mistrovství světa je zcela nezávislé a nabízí i transparentní hodnocení, kdy o nejlepších rozhodují vedle odborné Jury také sami návštěvníci.

Vydejte se povzbudit nejlepší z ČR na MS do pěkného areálu v Bad Hofgastein.

Vstupné na celý den je 28,5 EUR
Ubytování na BOOKING.com 
Pro účastníky nabízíme ručníky, čepice atp. s logem, českého národního saunatýmu.

Akci a výjezd organizuje Pavel Hofrichter, hofrichter@rain.cz, telefon 603 840 883

Čeští saunéři jedou na mistrovství světa v saunových ceremoniálech.Čeští saunéři jedou na mistrovství světa v saunových ceremoniálech.Čeští saunéři jedou na mistrovství světa v saunových ceremoniálech.Čeští saunéři jedou na mistrovství světa v saunových ceremoniálech.Čeští saunéři jedou na mistrovství světa v saunových ceremoniálech.Čeští saunéři jedou na mistrovství světa v saunových ceremoniálech.Čeští saunéři jedou na mistrovství světa v saunových ceremoniálech.Čeští saunéři jedou na mistrovství světa v saunových ceremoniálech.

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka