Čeští goalballisté postoupili v Praze do finále Evropské ligy klubů

Nejrozšířenější kolektivní sport handicapovaných, goalball, má za sebou skupinovou část Evropské ligy klubů a skvělou zprávou pro české fanoušky je, že si z ní vybojoval postup do finálové fáze i český klub Perun. Rozhodl o tom až závěrečný duel v Praze Vinoři, kde domácí tým zdolal německý klub Hansa Rostock 12:10.

„Bylo to drama až do samotného konce. Kdybychom prohráli, do finálového turnaje by místo nás jel soupeř,“ konstatoval po závěrečném hvizdu kapitán českého celku Honza Bošek, který se stal současně i nejlepším střelcem celé soutěže. S 41 brankami mu nedokázal nikdo konkurovat. I proto o něj usiluje nejlepší evropský tým, portugalský Sporting Lisabon. Ten mimochodem za celou soutěž neztratil ani bod.

„Sporting je mekkou goalballu, hrají za něj ti nejlepší světoví hráči. I já už tam v minulosti byl na zkoušku a zdá se, že bych se tam mohl brzy vrátit. Rozhodně však až po finálovém turnaji, kde bude Lisabon opět naším soupeřem,“ prozrazuje Bošek.

Ten dovedl svůj tým v Praze o tomto víkendu ke čtyřem vítězstvím v pěti zápasech, čímž napravil výsledek z prvního kola soutěže, kde si naopak z pěti zápasů připsal jediné vítězství. Nebýt zlepšených výkonů, nikam by Perun necestoval. Finále by mu uteklo. Takhle mohl o jedinou výhru slavit před svým německým soupeřem.

České hráče nakonec vydařené pražské představení vyhouplo na celkové druhé místo o skóre před slovinskou Lublaň, která tak postoupila z třetího postupového místa. Čtvrtí Němci zůstali za postupem o jedinou výhru. Další soupeři – Lipsko a Centar zůstali za nimi s výraznějším odstupem.

Finálový turnaj se hraje v Portugalsku od 22. do 24. března 2019. Český tým vyzve nejen své dva soupeře z pražského turnaje, ale také postupující z druhé divize. Zda si hráči Perunu budou moci cestu na finálový turnaj dovolit, se rozhodne v nejbližších dnech. „Finančně je to každého hráče velmi nákladné. Stále hledáme partnery, kteří by nám s cestou pomohli. Jisté je, že si nebudeme moci dovolit zaplnit celou soupisku, na turnaj pojedeme s omezeným počtem hráčů, aby náklady na cestu nebyly tak vysoké. I tak si ale jedeme pro co nejlepší výsledek,“ uzavírá vyprávění kapitán Perunu Honza Bošek.

Tabulka pražské skupiny Evropské ligy klubů:
1. Sporting Lisabon 20 bodů (postup)
2. Perun 14 bodů (postup)
3. Lublaň 14 bodů (postup)
4. Hansa Rostock 10 bodů
5. Lipsko 4 body
6. Centar 3 body

Foto zaslal Richard Valoušek, Senior PR Manager Raul s.r.o. – děkujeme.

Perun foto postupGoalballČeští goalballisté postoupili v Praze do finále Evropské ligy klubůČeští goalballisté postoupili v Praze do finále Evropské ligy klubůČeští goalballisté postoupili v Praze do finále Evropské ligy klubůFotografie postupČeští goalballisté postoupili v Praze do finále Evropské ligy klubů

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka