Český svaz aerobiku mění název

Český svaz aerobiku, fitness a tance FISAF.CZ. Tak zní nový název Českého svazu aerobiku, subjektu, který se od roku 1992 podílel na rozvoji sportovního aerobiku v Česku i v Evropě. FISAF = Federation of International Sports, Aerobics and Fitness, Mezinárodní federace sportů, aerobiku a fitness.

Podle prezidentky svazu Jany Havrdové přichází přejmenování po dlouhodobé úvaze, ale také tlaku spolupracujících organizací. Sportovní aerobik se vyvíjí a přibírá pod sebe stále širší portfolio pohybových aktivit. Nový název je výsledkem měsíční ankety na internetu a získal nejvyšší počet hlasů na valné hromadě svazu.

„Od založení Českého svazu aerobiku v roce 1992 pokročila doba a rozsah forem cvičení, které v dnešní době spadají do tzv. fitness industry, je výrazně vyšší než jen aerobik. Ten v tuto chvíli tvoří jen část cvičení pro širokou veřejnost,“ říká Jana Havrdová a vysvětluje: „FISAF.CZ je největším školícím centrem v ČR se zaměřením právě na skupinová cvičení. Máme osm platných akreditací od ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a mezi naše nejúspěšnější vzdělávací kurzy patří i aktivity Body&Mind, vzdělávání trenérů soutěžních forem nebo instruktorů cvičení pro děti.“

Nový název odráží reálnou širokou škálu aktivit, kterými se FISAF.CZ zabývá a v budoucnosti dále zabývat bude. Jde o společnost propagující pravidelný pohyb jako nedílnou součást zdravého životního stylu a tím výrazné prevence civilizačních onemocnění celé populace.

„V novém názvu se poprvé oficiálně odráží naše příslušnost k mateřské organizaci FISAF International, jíž jsme dominantními členy jak v oblasti soutěžních forem aerobiku a fitness, tak i v široké oblasti vzdělávání,“ doplňuje Havrdová a obhajuje zařazení tance do názvu svazu: „Novým názvem také oficiálně zveme do našich řad tanečníky. FISAF Hip Hop je již mnoho let mezinárodní soutěžní kategorií a my jsme rádi, že se mezi nás, ale i mezi rozhodčí pro tuto kategorii v posledních letech aktivně zapojily výrazné osobnosti české taneční scény.“

Český svaz aerobiku mění název

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka