Český freestyle motokrosař se pokusí o nebezpečný trik jako první na světě

Český freestyle motokrosový závodník (mistr světa z roku 2010 a zlatý medailista z X-Games 2013), Libor Podmol, se pokusí tento víkend o trik, který neudělal nikdo na světě.

 

Již tento víkend se pojede první závod Mistrovství světa ve Freestyle Motokrosu v Německém Berlíně. Podmol trávil posledních několik týdnů tréninkem ve Španělsku, kde také jako první člověk na světě vyzkoušel, jak sám nazval tento trik, "Surfer flip".

 

Podmol dodává: „Hecovali jsme se s klukama, kdo udělá bláznivější trik do molitanu, a mě se v hlavě zrodila tato myšlenka… i když to bylo "jen" do molitanu, skočit trik, který před vámi nikdo neskočil, je velmi strašidelné. Nemáte tušení jestli vám motorka třeba neuletí z rukou...A když na vás přistane i do molitanu 100kilová motorka ze 7metrové výšky, může to pěkně bolet..."

„Ale první pokus dopadl dobře a pak už jsem jen dolaďoval detaily a taky dával pozor na to, aby se nic nedostalo na veřejnost a nikdo z kolegů mě neokopíroval či mi trik neukradl před tím, než ho ustojím na hlínu ... A taky jsem chtěl na prvním závodě všechny šokovat.“

„Nazval jsem ho surfer flip, protože před odrazovou rampou vyskočím na sedlo motocyklu a jedu jak na surfu... na konci rampy škubnu, motorka se začne točit do salta a já vyletím do Tsunami flipu (stojka na řidítkách v saltu),“ tak Libor Podmol popisuje nový trik.

 

Nicméně s mírnými obavy dodává: „Triku můžete dát jméno až po té, co ho odjedete na hlínu... Tak doufám, že o víkendu to bude Ráj surferů!"

 

Hned po Berlínu má Podmol namířeno do Mexico City, kde se pojede závod Red Bull Xfighters a kde by rád svůj trik zopakoval.

 

Fotografie poskytla Daniela Pokorná, maXmedia s.r.o. - děkujeme.

Český freestyle motokrosař se pokusí o nebezpečný trik jako první na světěČeský freestyle motokrosař se pokusí o nebezpečný trik jako první na světěČeský freestyle motokrosař se pokusí o nebezpečný trik jako první na světěČeský freestyle motokrosař se pokusí o nebezpečný trik jako první na světěČeský freestyle motokrosař se pokusí o nebezpečný trik jako první na světě

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka