Češkův mlýn v Jarcové má novou bioprodejnu.

Součástí je i bezobalový prodej.

Jarcová (Vsetínsko) - Češkův mlýn, který se koncem roku 2014 dočkal znovuobnovení výroby, má od července i svou vlastní bioprodejnu. Specialitou jsou čerstvě namleté bio mouky a ekologický bezobalový prodej. O znovuobnovení provozu mlýna se postarala společnost PRO-BIO, která se pěstováním a zpracováním biopotravin zabývá již od roku 1992.

„Koncem loňského roku jsme po dvouleté pauze obnovili provoz místního mlýna, jehož součástí vždy bývala prodejna. Otevření prodejny byl tedy další logický krok,“ vysvětluje Martin Hutař ml. ze společnosti PRO-BIO tento počin a dodává: „místní lidé bývali zvyklí chodit do mlýna nakupovat čerstvé mouky. Od svého založení roku 1933 si mlýn vybudoval na Valašsku tradici. Otevřením prodejny v této tradici pokračujeme.“

Prodejna zaujímá rozlohu 40 m² a nabízí zákazníkům přes 200 položek ze sortimentu společnosti a dalších 50 druhů čerstvých produktů od místních ekologických farmářů. „Zákazníci zde naleznou náš základní sortiment – obiloviny, luštěniny, mouky, krupice, sladkosti, polotovary, dětskou výživu, nápoje, vína a další. Nabídku doplňuje čerstvé chlazené mléko, sýry, jogurty, tvarohy, kefíry a další mléčné bioprodukty regionálního původu,“ představuje sortiment prodejny marketingová specialistka společnosti Ing. Barbora Hernychová.

Specialitou prodejny jsou čerstvé bio mouky namleté přímo v přilehlých prostorách mlýna a tzv. bezobalový prodej. Bezobalový prodej je novým trendem v ekologickém nakupování. Vybrané suché suroviny je možné nakoupit odsypáním ze speciálních násypek do vlastních nádob, tedy ekologicky - bez obalu.

Radost z nakupování místních biopotravin si návštěvníci mohou užít od pondělí do pátku, a to od 8:00 do 16:00 hodin.

Fotografie zaslala Linda Čtvrtečková, Roman Hrůza Agency, s.r.o. - děkujeme.

Češkův mlýn v Jarcové má novou bioprodejnu. Češkův mlýn v Jarcové má novou bioprodejnu.

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka