Česko má juniorskou mistryni světa: Terezu Kudláčkovou

Tereza Kudláčková z Aerobic Junior Clubu Ivy Mrňákové v Ústí nad Labem se stala po včerejším večeru (17. října) novou juniorskou mistryní světa v aerobiku. Letošní šampionát MS v srbském Bělehradu už zná své vítěze.

Kategorie kadetů a juniorů

Česká děvčata zcela ovládla kategorii trojic a potvrdila tak pověst světové špičky v těchto věkových kategoriích. První dvě místa patřila Fitness Centru Báry a Hanky Šulcové, bronz si odvezl Aerobic Team Chuchle.

 

V hojně zastoupené kategorii kadet/junior stepy se o první tři místa utkali Češi s Rusy. V kadetech byly ruské závodnice zlaté. O zbylé příčky se podělily příbramské teamy. Stříbrní BM Fitness a bronzoví SRC Fanatic. V juniorech se poměr obrátil a zlato a stříbro putovaly do Ruska. Bronzoví skončili kladenští z Fit studia Venuše.

 

Obrovský, doslova životní, výkon podaly české aerobik teamy, děvčata nedala soupeřkám sebemenší šanci a zaslouženě si odvážejí všechny dostupné kovy. Zlato kadetky z Fitness Centrum Báry a Hanky Šulcové (GANGNAM STYLE), stříbro Aerobic Team Chuchle a bronz si odvezla děvčata do Fitness Centra Báry a Hanky Šulcové (SPICE GIRLS TEAM). V Juniorech první opět Fitness Center Báry a Hanky Šulcové (JAMES BOND TEAM), druzí Fitness Center Báry a Hanky Šulcové a třetí Aerobic Team Chuchle.

 

V mužské kategorii nám jistě vyrůstají budoucí dospělé naděje. Obě zlata získala Austrálie, v kadetech se umístili na druhém a třetím místě David Pilík a Matěj Poláček. Náš juniorský Michal Váňa získal výbornou stříbrnou medaili. Na třetím juniorském místě skončila Belgie.

Ve smíšených párech kadetů jsme prvenství také přenechali Australanům. Na druhém místě skončil pár Lucie Černá a David Pilík z Dvojky Sedlčany a bronz putoval do Chuchle zásluhou Kateřiny Hrickové a Matěje Poláčka.

 

 

Kategorie dospělých

Naopak v kategorie dospělých bodovaly Australanky. “Konkurence v ženské kategorii dospělých byla letos ohromná. Závodnice z Austrálie byli opravdu nejlepší,” komentovala výsledky Jana Havrdová, prezidentka české organizace FISAF, která na závody připravuje českou reprezentaci. Naše Kristýna Zahradníčková z Juniorského Fitness Studia Louny, která letos poprvé startovala v juniorské kategorii, se umístila na výborném čtvrtém místě. Známá česká mistryně světa z předchozích let Denisa Barešová se do finále neprobojovala. Skončila v semifinále na devátém místě. Absolutní vítězkou kategorie žen se stala fantastická Australanka Allira Bull.

 

V teamových disciplinách dospělých - aerobik a stepy - se mezi naše výborné reprezentantky dokázaly vklínit jen ruské teamy. Zlato ve stepech odvážejí domů havlíčkobrodští SRC Fanatic (stříbro a bronz Rusko). V aerobiku jede zlatá do Kladna s teamem Dancers , stříbro si odvážejí Rusky a bronz zůstal doma díky Aerobik Teamu z Chuchle.

 

Smíšený pár Kristýna Loušová s Tomášem Posekaným splnil své ambice a je jen škoda, že tato kategorie není z nejpočetnějších, větší konkurence by neuškodila nikomu. Českou disciplínou byla i kategorie dospělých trií: zvítězilo Fitness Studio Louny před pražským Corridoorem. Na třetí místo dosáhla Belgie a hned za nimi opět český trojlístek děvčat, tentokrát Aerobic Dancers z Kladna.

 

Kategorie mužů proběhla bez české účasti. Kraloval v ní s velkým náskokem charismatický Australan Brenton Andreoli.

Švýcaři určitě nezklamali svého trenéra a bývalého vynikajícího českého reprezentanta Jana Pochobradského, nicméně na stupně vítězů to tentokrát nestačilo. Příjemně svým osobitým způsobem překvapila Jihoafrická republika. Trochu na chvostu zůstali Poláci a Srbové. Zpestřením pro porotu i diváky byli indičtí a íránští závodníci.

 

Speciální ocenění na mistrovství světa získala za dlouholeté špičkové výkony v oblasti sportovního aerobiku finská závodnice Rita Niemi.

 

Autor: Iva Hofmannová/Roman Hrůza, fotografie zaslala Iva Hofmannová, RHA

Česko má juniorskou mistryni světa: Terezu Kudláčkovou Česko má juniorskou mistryni světa: Terezu Kudláčkovou Česko má juniorskou mistryni světa: Terezu Kudláčkovou

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka