Česká reprezentace na Mistrovství světa v saunových ceremoniálech

Do rakouského Bad Hofgastein, kde proběhl další ročník světového šampionátu SAUNA WM, se vydala česko-slovenská delegace v počtu 7 osob. Z prvních míst na jarním SaunaFestu postoupil Lukáš Poluk (mistr ČR) a Jaroslav Pallas (vicemistr ČR). Oficiální mistrovství ČR v saunových ceremoniálech je licencovanou soutěží, z které úspěšní soutěžící postupují na zahraniční soutěže. Stejně tak i Judita Müllerová, která se zde z 3. místa dostala do týmových soutěží.

SaunaFest vyslal na MS také Janka Poláka, soutěžícího za Slovensko. Českou delegaci soutěžících doplnil saunový mág Pavel Hofrichter jako koordinátor české účasti a současně jeden ze tří porotců z ČR. Mezinárodní porota byla složená z porotců z několika zemí a z ČR to byla Věra Slezáková a Radovan Štícha. Oba působí ve štábu akce SaunaFest.

O krásném říjnovém víkendu se v rakouském lázeňském a horském středisku Bad Hofgastein sešli soutěžící z 25 zemí. Ti předvedli svůj um v 84 saunových ceremoniálech. Jedná se o největší světovou soutěž, kde všichni mají připravené úžasné saunové divadlo. V týmové soutěži jsme obsadili 6. místo (z 15 soutěžících). V soutěži jednotlivců se umístil Jaroslav Pallas na 17. místě, Lukáš Poluk byl 24. a Janko Polák na 28. příčce.

Letos byla nastavena skutečně vysoká laťka a konkurence velká. Nicméně zde obzvlášť platí, že vítězství není to nejdůležitější. Saunéři oceňují bezvadnou partu, skvělou atmosféru, možnost načerpat nepřeberné množství námětů a inspirace. Světová soutěž je velkým setkáním, kde je nejdůležitější vzájemná výměna zkušeností.

SAUNA WM byl skutečný svátek zážitkového saunování a v rámci doprovodných programů se zde představila tradiční finská sauna ve stanu a s kamny na dřevo IKI, nebo lotyšské severské metličkování. Lotyšská delegace byla poprvé na našem SaunaFestu a pro mistrovství světa tento doprovodný program domluvil právě český tým.

Za podporu české účasti na SAUNA WM patří dík saunovému světu Cedrus Spa, které je součástí golfového resortu Kunětická hora, dále největší městské sauně Saunia Praha. Náš partner v oblasti aromaterapie je Nobilis Tilia a dlouhodobě aktivity SaunaFestu podporuje společnost Caretta Spa.  Mediálním partnerem je portál WellnessNoviny.cz

Česká reprezentace na Mistrovství světa v saunových ceremoniálechČeská reprezentace na Mistrovství světa v saunových ceremoniálechČeská reprezentace na Mistrovství světa v saunových ceremoniálechČeská reprezentace na Mistrovství světa v saunových ceremoniálech

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka